Ο Λοβέρδος έφερε …τα χιόνια στο ΚΙΝΑΛ

Ο Λοβέρδος έφερε …τα χιόνια στο ΚΙΝΑΛ
Σύμφωνος με την επιλογή Χρυσοχοίδη να κλείσει την Εθνική Οδό ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτόματα ...ασύμφωνος με το κόμμα του Eurokinissi

Ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, συμφωνεί με τον Χρυσοχοΐδη στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού, ενώ καταδίκασε η Φώφη Γεννηματά. Δεν υπάρχουν περιθώρια συναινέσεων με το "επιτελικό κράτος" της Ν.Δ είπε στην Βουλή ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Αντιμέτωπο με την «παραφωνία» του Ανδρέα Λοβέρδου βρέθηκε το Κίνημα Αλλαγής, σε μία συγκυρία έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, λόγω των χειρισμών της στη κακοκαιρία «Μήδεια». Ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε σύμφωνος με την επιλογή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, ενώ η Φώφη Γεννηματά είχε τονίσει την αντίθεση του ΚΙΝ.ΑΛ με την κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία. Μάλιστα την ίδια ημέρα ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στην Βουλή ένιωσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει ότι δεν υφίστανται περιθώρια συναινέσεων με τον τρόπο που πολιτεύεται η σημερινή κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός ότι στο ΚΙΝ.ΑΛ υπάρχει κουλτούρα ανεκτικότητας στην διαφορετική άποψη, είναι φανερό ότι η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι γνωστό πως ο βουλευτής έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν – πιθανότατα- τον ερχόμενο Νοέμβριο. Έτσι μια δημόσια έκφραση διαφορετικής αντίληψης από τον Ανδρέα Λοβέρδο, σε αυτή την συγκυρία συνιστά αντικειμενικά προβολή διαφορετικού στίγματος.. Ίσως και με άλλες προεκτάσεις αφού πρόκειται για μία δήλωση στήριξης σε έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ που σήμερα συνεργάζεται με την Νέα Δημοκρατία. Προερχόμενη από ένα στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ με έντονη «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» ρητορική.

Γεννηματά - Λοβέρδος στα έδρανα του ΚΙΝ.ΑΛ Eurokinissi

Η δήλωση Λοβέρδου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στήριξε χωρίς περιστροφές την επιλογή που έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να κλείσει την εθνική Οδο Αθνών Λαμίας σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον Status FM 107,7, o βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ δέχθηκε ευθεία δημοσιογραφική ερώτηση αναφορικά με το κλείσιμο της εθνικής οδού από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη: «Για τον Ανδρέα Λοβέρδο η επιλογή χθές ήταν καλή η κακή;».

Εξίσου σαφής ήταν και η απάντησή του: «Κι εγώ αυτή θα διάλεγα αλλά το προτιμότερο ήταν να έχεις εκείνες τις δυνατότητες τις τεχνικές που να μην κλείνουν οι δρόμοι. Και στην κεντρική και στη βόρεια Ευρώπη δύσκολα κλείνουν οι δρόμοι, στην νότια Ευρώπη μπορεί και να το πετύχεις το σύμπτωμα».

Μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε σε ανάλογες συνθήκες που υπήρξαν το 2004 και στον χειρισμό που είχε γίνει τότε. Όπως είπε «πιο πολύ χιόνι δεν έχω δει τα τελευταία χρόνια, ίσως το 2004 όταν είχαν προκηρυχτεί εκλογές, που είχε κλείσει πάλι η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας , είχαν εγκλωβιστεί οι οδηγοί, είχε κλείσει από τις δυσκολές ο δρόμος όχι από επιλογή της κυβέρνησης και θυμάμαι τι γινότανε τότε, τι έλεγαν οι οδηγοί εναντίον της κυβέρνησης που δεν είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία εγκαίρως».

Προφανώς η παραπομπή του Ανδρέα Λοβέρδο αφορά όσα έγιναν επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη. Μια και αναφέρθηκε στην περίοδο πριν τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, οπότε η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές και έγινε πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής.

Eurokinissi

Η Φώφη Γεννηματά

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου ήρθε σε καταφανή αντίθεση με την εκτίμηση που ήδη είχε εκφράσει σε τηλεοπτική συνέντευξή της η Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση η πρόεδρος του κόμματος επισήμανε πως «δεν είχαν σχέδιο ούτε πως θα κρατήσουν ανοιχτή την Εθνική οδό και αποδείχτηκε ότι δεν είχαν ούτε είναι σχέδιο πως θα την να την κλείσουν και να διοχετεύσουν τα αυτοκίνητα από αλλού». Η Φώφη Γεννηματά είπε ότι το Κίνημα Αλλαγής ήταν το πρώτο από τα κόμματα που άσκησε κριτική στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αναφέροντας πως πρόκειται για «κριτική που κάναμε, εμείς πρώτοι, για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού».

Είπε επίσης πως από την κυβέρνηση «μας διαβεβαίωναν ότι είναι πανέτοιμοι να κρατήσουν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες και ενώ ο κόσμος ξεκίνησε να πάει στις δουλειές του, ξαφνικά ο αρμόδιος Υπουργός, από μόνος του όπως είπε, αποφάσισε να κλείσει την Εθνική οδό. Και επειδή δεν είχαν τη κατάλληλη προετοιμασία ούτε για αυτό, δεν ενημέρωσαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στους παράλληλους δρόμους της Εθνικής».

Εξίσου επικριτική ήταν και η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κινήματος Αλλαγής. Αναφέρει πως από την κυβέρνηση «ομολόγησαν την τραγική αποτυχία τους. Πρωταθλητές στα λόγια, τελευταίοι στη δυνατότητα να εγγυηθούν την προστασία των πολιτών. Ένα επιτελικό κράτος-μαϊμού».

Οριοθέτησε τις σχέσεις ΚΙΝ.ΑΛ - κυβέρνησης με χθεσινή τοποθέτησή του στην Βουλή ο Σκανδαλίδης Eurokinissi

Κ.Σκανδαλίδης: Αδύνατες οι συναινέσεις με την κυβέρνηση

Ενώ ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος στήριζε την επιλογή Χρυσοχοϊδη, ο Κώστας Σκανδαλίδης που τον αντικατέστησε με απόφαση της Φώφης Γεννηματά, έδινε με σαφήνεια χθές το στίγμα του κόμματος στην Βουλή.

Όπως είπε «εκλεισαν την Εθνική Οδό και νόμιζαν ότι έκαναν το καθήκον τους. Μείναν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, σε κάποιες περιοχές μάλιστα για 36 ώρεςκαι πολλές χιλιάδες σπίτια χωρίς νερό για 12 ώρες. Αυτό λέγεται αποτυχία για κάτι που περιμένατε και δεν ετοιμαστήκατε. Και κανείς, κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, καμία επικοινωνιακή καταιγίδα δε μπορεί να τη δικαιολογήσει.Το επιτελικό κράτος απογυμνώθηκε».

Μάλιστα σε νέα τοποθέτηση του στην Βουλή χθες βράδυ φρόντισε να κάνει γενικότερες αναφορές στις σχέσεις του Κινήματος Αλλαγής και της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων είπε πως «υπάρχουν ευρύτερες και στρατηγικού τύπου διαφορές στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη διοίκηση και την πορεία σήμερα του κράτους γενικότερα και του τρόπου διακυβέρνησης».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του μάλιστα κατέστησε σαφές ότι ο τρόπος που πολιτεύεται η κυβέρνηση δεν αφήνει περιθώρια συναινέσεων.

Χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε απευθυνόμενος στην Ν.Δ: «Το επιτελικό κράτος, που με τόσο πάθος υπερασπίζεστε, επιβάλλει σε όλα τα νομοσχέδια την ίδια διαδικασία. Δεν αλλάζει ούτε νι ούτε σίγμα από αυτά που κατεβάζουμε στη Βουλή. Να τα ψηφίσουμε, να τελειώνουμε, να μπούμε σε μια καινούργια εποχή. Έτσι η χώρα δεν μπαίνει σε καινούργια εποχή με κανέναν τρόπο, διότι δεν προσβάλλει απλά την κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά αποκλείει τη δυνατότητα συναινέσεων και αποκλείει ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα οι λύσεις που προτείνονται να είναι εφικτές, αποτελεσματικές, ρεαλιστικές, για να δώσουν απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα