Ο Χρυσοχοΐδης το βιολί του: Αλλού χρησιμοποιούν “λαστιχένιες σφαίρες, άλογα και σκύλους”

Ο Χρυσοχοΐδης το βιολί του: Αλλού χρησιμοποιούν “λαστιχένιες σφαίρες, άλογα και σκύλους”
Από ότι φαίνεται δεν ...καλύφθηκε από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητστοτάκη την προηγούμενη Παρασκευή στην Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Eurokinissi

Επιμένει ότι στις γειτονιές χειροκροτούν τις αστυνομικές περιπολίες, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τσάμπα έγινε την προηγούμενη Παρασκευή η συζήτηση στην Βουλή για την αστυνομική βία και τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Τσάμπα πήγε ο πρωθυπουργός κι απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ό,τι και να γίνει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης συνεχίζει να τα βλέπει «όλα καλά». Μάλιστα θεωρεί ότι η ΕΛ.ΑΣ ειναι μάλλον «χαλαρή» σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Οποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εκεί θα βρει πρώτο-πρώτο ένα σημείωμα 14 σελίδων που μας εξηγεί γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει αστυνομική βία. Απαντώντας κυρίως στις καταγγελίες που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χρειάζεται να παρατεθούν τα επιχειρήματα που προβάλλονται. Άλλωστε στην πλειοψηφία τους αναπαραχθεί από τα ουκ ολίγα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, που έχουν στηρίξει την ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ.

Αξίζει όμως να σταθούμε σε μία άκρως προκλητική «ατάκα». Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Πεζές περιπολίες, ομάδες με σκούτερ και ποδήλατα. Οι πολίτες τις βλέπουν και είναι δίπλα τους σε κάθε γειτονιά της Αθήνας μετά από χρόνια εγκατάλειψης. Γι αυτό χειροκροτούν στα Εξάρχεια, στον Α. Παντελεήμονα όταν περνούν». Επίσης υποστηρίζει πως ανάλογα χειροκροτήματα υπήρξαν και στην Νέα Σμύρνη

Επιμένει δηλαδή ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης σε μια δήλωση που είχε κάνει τον Δεκέμβριο του 2020. Περί του ότι ο κόσμος «χαίρεται την αστυνομία στις γειτονιές». Έως και τώρα. Μετά από όλα όσα έγιναν και καταγράφθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης..

Ακομη κι αν προσπεράσουμε αυτό τον ισχυρισμό -που κινείται στα όρια της φαιδρότητας- δυστυχώς υπάρχει κι άλλος, Μία συγκριτική αναφορά για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρωπή.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ανακοίνωση του υπουργείου: «Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία) γίνονται βίαια επεισόδια σε πορείες που έχουν απαγορευτεί για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας. Ναι, σε όλες τις χώρες έχουν απαγορευτεί πορείες και διαδηλώσεις για να αποφευχθεί η διάδοση του ιού. Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί, άνθρωποι έχουν ακρωτηριαστεί ή και πεθάνει. Οι Αστυνομίες για να διαλύσουν το βίαιο πλήθος δεν χρησιμοποιούν μόνο δακρυγόνες ουσίες και νερό, αλλά και λαστιχένιες σφαίρες, χειροβομβίδες καουτσούκ, άλογα και σκύλους…».

Με απλά λόγια είμαστε μάλλον τυχεροί, στην Ελλάδα. Διαθέτουμε μόνον τον «Αίαντα» που κατάβρέχει, αστυνομικούς με μεταλλικά πτυσσόμενα γκλόμπ και ομάδες με παπάκια που μπουκάρουν σε πολυκατοικίες, μαγαζιά και δέρνουν κατά βούληση. Αλλού γίνονται πολύ χειρότερα.

Μετά από αυτή την ανακοίνωση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη ίσως πρέπει να δούμε με άλλη οπτική όσα είπε την περασμένη Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ιδίως την εξής φράση: «Παρά τα βήματα τα οποία έχουν γίνει η Αστυνομία μας, ναι, έχει ακόμα δρόμο για να γίνει αυτή που αρμόζει σε μια σύγχρονη δημοκρατία»…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα