Αναισθησία και αλαζονεία: Εκατόμβες νεκρών κι αυτοί κάνουν παράτες…

Αναισθησία και αλαζονεία: Εκατόμβες νεκρών κι αυτοί κάνουν παράτες…
Υπουργικό συμβούλιο eurokinissi

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για το "δεν είμαι αναίσθητος, απλά δεν ενδιαφέρομαι" που περιγράφει απόλυτα την κυβέρνηση και τις παράτες για την άφιξη των Rafale.

Το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο. Εκατόν ένας νεκροί τη Δευτέρα, 106 την Τρίτη κι ένας Θεός ξέρει πού θα σταματήσουν οι εκατόμβες. Αλλά μήπως δεν είναι πια σοκ; Μήπως το συνηθίσαμε;

Σίγουρα δεν είναι για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του. Οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν ικανοποιημένοι για τον «έλεγχο» της πανδημίας και ετοιμάζονται να άρουν ακόμα και τα μέτρα που πήραν καθυστερημένα.

Αλήθεια, για ποιον «έλεγχο» της πανδημίας μιλάνε; Επειδή ανακοινώνονται «λιγότερα» κρούσματα; Πλασματικά είναι. Και δεν το λέει κανένας αντιπολιτευόμενος, οι ειδικοί το λένε.

Αλήθεια, τι είδους «έλεγχος» της πανδημίας είναι αυτός, όταν τους τελευταίους μήνες η χώρα καταγράφει διαρκώς μαύρες πρωτιές πανευρωπαϊκά στους θανάτους; Ασύστολο ψέμα είναι. Η πανδημία όχι μόνο δεν ελέγχεται, αλλά καλπάζει. Τα νοσοκομεία γεμίζουν καθημερινά με ασθενείς, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται και όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό: ακόμα περισσότερους νεκρούς.

Απέναντι στην τραγική αυτή κατάσταση οι πολίτες θα περίμεναν στοιχειώδη ενσυναίσθηση από τους άρχοντες που τον κυβερνούν. Μέσα σ’ αυτόν τον ζόφο, να μην προκαλούν το κοινό αίσθημα με απαράδεκτες αποφάσεις. Ματαίως.

Την ώρα που ένα ελληνικό χωριό εξαφανίζεται κάθε μέρα, αυτοί οργανώνουν παράτες για την άφιξη των πολεμικών αερoπλάνων Rafale από τη Γαλλία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει προκαταβολικά. Το σημερινό σόου ετοιμάζεται από μέρες.

Καμιά ενσυναίσθηση. Επίδειξη προκλητικής αναισθησίας την ώρα που η μία εκατόμβη νεκρών διαδέχεται την άλλη και τα νοσοκομεία στενάζουν. Αλαζονεία στο έπακρο.

Την κατάστασή τους περιγράφει αυτή η ατάκα του Αμερικανού κωμικού Τζέι Λένο: «Δεν είμαι αναίσθητος, απλά δεν ενδιαφέρομαι».

ΥΓ: Τα πανηγύρια για τα Rafale ελπίζουμε να μην κρατήσουν όσο εκείνα για τον αγωγό EastMed, τον οποίο έθαψαν οι Αμερικανοί με ένα απλό non paper για χάρη της Τουρκίας. Τόσο … «απομονωμένη» είναι η Τουρκία-έτσι δεν μας λέει συνεχώς η κυβέρνηση; Ελπίζουμε αυτή η «απομόνωση» να μην οδηγήσει τα αμερικανικά πολεμικά F-35 σε τουρκικές βάσεις, τώρα που ο Ερντογάν φαίνεται ότι θα επιστρέψει στην αγκαλιά της Δύσης, αφού έκανε επί χρόνια τα τσαλιμάκια του…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version