Τραγικά λάθη, βαριές ευθύνες και… καλό (covid- free) καλοκαίρι, που λέει κι ο Μητσοτάκης

Τραγικά λάθη, βαριές ευθύνες και… καλό (covid- free) καλοκαίρι, που λέει κι ο Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης - Θάνος Πλεύρης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τα τραγικά λάθη και τις επισφαλείς προβλέψεις της κυβέρνησης, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.

Μέχρι να συνεννοηθούν ο υπουργός κ. Σκέρτσος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου αν θα μπουν σε γενική καραντίνα οι άνω των 65 ετών ανεμβολίαστοι, θα έχουν αποδημήσει εις Κύριον μερικές εκατοντάδες ακόμα συμπολίτες μας. Και μέχρι να επιστρατεύσει ο κ. Πλεύρης μερικές δεκάδες ιδιώτες γιατρούς ,τα γραφεία κηδειών θα μαζεύουν τις σορούς 60, 70, 80 (και αύριο ποιος ξέρει πόσων ακόμα) διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, που δεν επέζησαν.

Μακάβριος πρόλογος; Ε τι να κάνουμε; Κοντεύουμε να συνηθίσουμε το θανατικό που πέφτει κάθε μέρα. Οι υπουργοί μετέχουν σε ανταγωνισμό δηλώσεων για το ποιους θα κλειδαμπαρώσουν. Τι άλλο να κάνουν; Παίρνουν παράδειγμα από τον πρωθυπουργό, ο οποίος, με περισσή ελαφρότητα, εξήγγειλε καλοκαίρι ελεύθερο κορονοϊού! Ναι, την ώρα που ο ιός θερίζει χωρίς καν να έχουμε μπει στο χειμώνα, ο Μητσοτάκης κάλεσε τους Εγγλέζους να ετοιμάζονται για το…καλοκαίρι, που θα είναι-προβλέπει- «covid-free». Δεν τον πτοεί τίποτα. Ούτε ότι και πέρσι έκανε ανάλογες προβλέψεις. « Η πανδημία φτάνει στο τέλος της», είχε πει στις 21 του περασμένου Απριλίου. Και ακόμα τρέχουμε και δεν φτάνουμε!

Το χειρότερο με τους κυβερνώντες είναι ότι δεν μαθαίνουν από τα τραγικά λάθη τους και επιμένουν να κάνουν επισφαλείς προβλέψεις. Τη μια μας έλεγαν ότι ο ιός θα εξαφανιστεί με τους εμβολιασμούς, την άλλη με τον καλό καιρό και πάει λέγοντας. Διαψεύστηκαν σε όλα οικτρά. Και όχι μόνον αυτό. Με τέτοια που έλεγαν ευνόησαν ένα κλίμα χαλάρωσης παντού. Τα κρούσματα άρχισαν να πολλαπλασιάζονται. Κι εκεί που έπρεπε να ανασκουμπωθούν και να μαζέψουν ό,τι μαζευόταν, να ‘σου οι γιορτές, δώστου και παρελάσεις. Και ιδού τα αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ στα νοσοκομεία οι εργαζόμενοι είμαι λιγότεροι από πέρσι. Δεν μπήκαμε στο χειμώνα και ΜΕΘ δεν υπάρχουν πλέον. Βαριά άρρωστοι διασωληνώνονται σε κοινές κλίνες, ασθενείς με κορονοϊό στέλνονται σε κοντέινερ. Οι γιατροί ήδη αναγκάζονται να κάνουν επιλογή ασθενών. Και ο Πλεύρης τρέχει στην τούρλα του Σαββάτου να βρει ιδιώτες γιατρούς για να πάνε στα νοσοκομεία. Εδώ και ένα χρόνο φωνάζουν οι γιατροί να στελεχωθούν τα νοσοκομεία. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Και ανεκδιήγητες δηλώσεις. Ο φέρελπις κ. Σκέρτσος φοβάται μήπως φτιάξουμε(κρατηθείτε…) «πολυτελές σύστημα υγείας»! Ναι, θα ήταν «πολυτέλεια» να μην πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Και να δούμε τι θα βρει ο εισαγγελέας, που ανέλαβε να διερευνήσει την καταγγελία ότι έφτιαξαν «λειψές» ΜΕΘ, γι’ αυτό και πεθαίνουν σωρηδόν κάθε μέρα. Γιατρός, συστημικός και από τους πολυ-προβεβλημένους το είπε, όχι κανένας αναρχοκομμουνιστής συνδικαλιστής. Αλήθεια, γιατί ο ΕΟΔΥ κωφεύει στο αίτημα να δίνει στοιχεία για το πόσοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ και πόσοι έχουν πεθάνει εκτός ΜΕΘ; Για να μη δούμε τις τραγικές ελλείψεις;

Αυτές δεν κρύβονται πια. Όπως και οι ευθύνες. Αργά ή γρήγορα θα καταλογιστούν. Και τότε δεν θα φταίει ο Χατζηπετρής…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα