Μαζί τα ψηφίσαμε

Μαζί τα ψηφίσαμε
ΑΘΗΝΑ-Κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή - Ψηφοφορία των νέων οικονομικών μέτρων.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Το νέο πακέτο μέτρων που υπερψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο και η αδικαιολόγητη οργή όσων πίστεψαν στην "επαναδιαπραγμάτευση" και τη "σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο"

“Ο κ. Παπανδρέου, βάζει νέους φόρους, πάνω στους ήδη μεγάλους φόρους, τους φορτώνει στους ίδιους ώμους και νομίζει ότι έτσι κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα (…) Η μόνη συστράτευση που έχει νόημα είναι για τη διόρθωση του λάθους και για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου”

Α. Σαμαράς, πρωθυπουργός, όταν ήταν οπαδός της επαναδιαπραγμάτευσης

“Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες”

Ε. Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν επιβάλλει το χαράτσι

“Στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει συμμετοχή και δεν θα δώσει το δημοκρατικό αριστερό άλλοθι, σε μία συγκυβέρνηση αυτών των δύο κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που είναι και οι μεγάλοι ένοχοι για την κατάντια στην οποία βρίσκεται η χώρα και για τον τεμαχισμό της κοινωνίας”

Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος ΔΗΜΑΡ, λίγο πριν μπει στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Οι παραπάνω δηλώσεις είναι ενδεικτικές της αξιοπιστίας των τριών εταίρων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας.

Είναι ακόμη ενδεικτικές  και της ευθύνης που έχει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που τους έδωσε τη δύναμη να σχηματίσουν αυτό το κυβερνητικό σχήμα “εθνικής σωτηρίας”.

Τα μέτρα του Μνημονίου ΙΙΙ, δεν πέρασαν τα ξημερώματα της 8ης Νοεμβρίου. Πέρασαν στις 17 Ιουνίου, όταν οι πολίτες επέλεξαν τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Ακόμα και χωρίς τη σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ, που αποτελεί το αριστερό άλλοθι της κυβέρνησης (αυτό που σύμφωνα με την παραπάνω δήλωση, ο κ. Κουβέλης δεν ήθελε να γίνει), ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είχαν, πριν τις διαγραφές,  160 βουλευτές.

Μετά, από ψέματα 38 ετών, την ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας, σκάνδαλα, διάλυση του κοινωνικού κράτους, μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, ο λαός δεν τιμώρησε όσο θα έπρεπε τα δύο κόμματα εξουσίας τον περασμένο Ιούνιο. Αποτέλεσμα εκείνης της επιλογής, ήταν η ψηφοφορία για το Μνημόνιο ΙΙΙ.

Τα κροκοδείλια δάκρυα, οι διαδικτυακές κατάρες και οι απειλές για ειδικά δικαστήρια και ελικόπτερα δεν έχουν καμία αξία, εφόσον δεν ακολουθούνται από πράξεις, όπως είναι η καταψήφιση των υπευθύνων στις εκλογές και οι κινητοποιήσεις διαρκείας με μεγάλη συμμετοχή και με συγκεκριμένο και εκπεφρασμένο πολιτικό στόχο (και δεν εννοώ τα “αγανακτισμένα καραγκιοζιλίκια”, τα αντίσκοινα και τα τσάμικα στην πλατεία Συντάγματος).

Τα νέα σκληρά μέτρα, τα αποφάσισε η πλειοψηφία όσων ψήφισαν στις περασμένες εκλογές. Τα αποφάσισαν ακόμη και όσοι αδιαφόρησαν και δεν ψήφισαν.

Η “επαναδιαπραγμάτευση” των Σαμαρά,  Βενιζέλου και η “σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο” του Φ. Κουβέλη, είναι τηρουμένων των αναλογιών, συνέχεια της παράδοσης που θέλει τον ελληνικό λαό να εξαπατάται από ένα σύνθημα, μια μαγική λέξη που διαλύει τις αμφιβολίες και τους φόβους και οδηγεί το χέρι στις κάλπες.

Οι πολίτες ήθελαν να πειστούν ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση, πείστηκαν και ψήφισαν.

Έδωσαν εντολή για να έρθει το νέο πακέτο μέτρων που θα αποτελειώσει μισθωτούς και συνταξιούχους. Έδωσαν εντολή για παραμονή στο ευρώ με κάθε κόστος. Έδωσαν εντολή για τη θυσία μιας γενιάς, ώστε κάποτε να έρθει μια θολή ανάπτυξη, με μισθούς Κίνας και ειδικές οικονομικές ζώνες.

Την εντολή του ελληνικού λαού έκαναν πράξη  οι 153 βουλευτές που υπερψήφισαν τον θάνατο της ελληνικής οικονομίας, το τέλος της μεσαίας τάξης και τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής.

Και για όσους θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός εξαπατήθηκε και δεν φταίει, αξίζει να θυμίσουμε ότι αν σε εξαπατήσουν μια φορά ντροπή τους, αν όμως σε εξαπατήσουν και δεύτερη φορά, η ντροπή είναι όλη δική σου. Και εδώ μιλάμε για κοροϊδία ετών, χωρίς φυσικά να λογαριάσουμε και όσους συνειδητά κάθε φορά ξεπουλάνε την ψήφο τους για μια θεσούλα ή κάποια εξυπηρέτηση.

Τα νέα δυσβάστακτα μέτρα, μαζί τα ψηφίσαμε.

Η Επαναδιαπραγμάτευση κάνει πια παρέα στην Αλλαγή, τον Εκσυγχρονισμό, την Επανίδρυση του Κράτους και στα Λεφτά που (δεν) υπάρχουν.

*Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τον Μάιο του 2007 βρίσκεται στην 24 Μedia και είναι αρχισυντάκτης του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα