Γιατί να επιλέξω και εγώ βιολογικά προϊόντα; Μπορώ να βρω τέτοια προϊόντα και στην Ελλάδα;

Γιατί να επιλέξω και εγώ βιολογικά προϊόντα; Μπορώ να βρω τέτοια προϊόντα και στην Ελλάδα;
Copyright 2009

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα στο σπίτι μας. Μια απόφαση μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας.

Το κείμενο αυτό είναι μέρος του project “Panteio Day”. Φοιτητές του Ad&PR Lab του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών βρέθηκαν μία ημέρα στο Σπίτι της 24MEDIA και εκεί πήραν brief από 8 αγαπημένα brand για να δημιουργήσουν native content.

Από τoν Κυριάκο Βαρνάβα

Τα βιολογικά τρόφιμα αρχίζουν να μπαίνουν σιγά σιγά αλλά σταθερά στη ζωή μας. Αρκετοί άνθρωποι αρχίζουν και υιοθετούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής κάνοντας το ομορφότερο και πολυτιμότερο δώρο στον εαυτό τους, υγεία σώματος και πνεύματος.

Γιατί όμως να επιλέξεις και εσύ βιολογικά τρόφιμα αλλά και γενικά βιολογικά προϊόντα; Ποια είναι τα οφέλη τους και πόσο σε συμφέρουν; Αρχικά ας ρίξουμε μια ματιά στον ορισμό που δίνουμε στα προϊόντα που ονομάζουμε βιολογικά: Είναι προϊόντα τα οποία παράγονται με παραδοσιακές μεθόδους χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών, ορμονών και φυτοφαρμάκων και χωρίς να είναι γενετικά τροποποιημένα. Στην Ευρώπη μάλιστα βρίσκεται το 25% της παγκόσμιας «βιολογικής» έκτασης.

Ποια είναι τα οφέλη των βιολογικών τροφίμων; Σύμφωνα με έρευνες τα βιολογικά προϊόντα μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σίδηρο (73%), σε μαγνήσιο (118%) και ασβέστειο (63%) από τα συμβατικά καλλιεργημένα τρόφιμα. Παράλληλα τα βιολογικά προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην καταπολέμηση ασθενειών λόγω της υψηλότερης ποσότητας φλαβανοειδών που παράγονται και στα οποία εμπεριέχεται μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών. Όσο πιο νωρίς κάποιος μάθει τον οργανισμό του σε τέτοια προϊόντα, τόσο μεγαλύτερο και το όφελος του οργανισμού του.

Copyright 2009

Γιατί όμως να επιλέξω ελληνικά βιολογικά τρόφημα και όχι βιολογικά προϊόντα από το εξωτερικό; Θα έχεις αναρωτηθεί σίγουρα αν είσαι από τα άτομα που ψάχνουν τρόπους βελτίωσης της διατροφής σου ποια η διαφορά ανάμεσα στα εγχώρια προϊόντα του είδους και αυτά που έρχονται από άλλες ευρωπαικές χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία. Σίγουρα ακούγοντας εξωτερικό νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια ως προς την αξιοπιστία του αλλά και την ποιότητα του. ΛΟΙΠΟΝ εδώ κάνεις λάθος. Είναι αλήθεια πως πολλές χώρες του εξωτερικού έχουν παράδοση σε αυτά. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος στα ελληνικά βιολογικά τρόφιμα και προϊόντα.

Αρχικά ο μύθος για τις ”τσιμπημένες” ελληνικές τιμές όπως προείπαμε είναι μύθος. Αν κάποιος ψάξει μπορεί εύκολα να βρει τρόφιμα και άλλα προϊόντα από τιμές που αρχίζουν μόλις τα 3 ευρώ. Επιπλέον το εύκρατο κλίμα της χώρας μας και η επαγγελματικότητα των παραγωγών αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα αυτών των προϊόντων, τα οποία διεκδικούν επάξια την πρώτη θέση απέναντι σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία. Εξάλλου οι τοπικές γεύσεις είναι πάντα περισσότερο συμβατές από ότι γεύσεις ”ξένες”. Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος εφόσον έχει πάρει κανείς την απόφαση, να βελτιώσει τη ποιότητα της ζωής του, να μην επιλέγει προϊόντα από τον τόπο του ειδικά όταν αυτά τα προϊόντα είναι top. Είναι σίγουρα μια επένδυση. Αν στηρίξεις τέτοιου είδους προϊόντα στη δική σου χώρα τότε σίγουρα και θα μεγαλώσει η δυναμική των παραγωγών και η ποσότητα των τροφίμων και κατά συνέπεια θα βελτιωθεί κατά πολύ ο υγιεινός τρόπος ζωής του μέσου ατόμου της χώρας αυτής.

Ανάμεσα σε εκείνους τους καινοτόμους νέους επιχειρηματίες που προσπαθούν να μας μυήσουν σε στα βιολογικά τρόφιμα και προϊόντα, καλυτερεύοντας την ίδια μας την υγεία είναι η Νάντια Μπουλέ και το B by Nadia Boule. Αρκούν μόνο λίγα λεπτά και μια αναζήτηση στη σελίδα του B by Nadia Boule για να σε πείσουν. Οι προσιτές τιμές, οι υπέροχες γεύσεις και προτάσεις καθώς και τα άριστης ποιότητας βιολογικά προϊόντα έχουν κερδίσει ήδη πολλά νοικοκυριά αλλά και άτομα νεότερης ηλικίας που ζουν μόνοι.

Εσύ λοιπόν θα συμβιβαστείς με συμβατικά καλλιεργημένα τρόφιμα τα οποία μόνο καταστρέφουν την υγεία σου χωρίς να σου προσφέρουν τίποτα; Η θα γίνεις μέρος της αλλαγής στηρίζοντας μάλιστα και την ακμάζουσα ελληνική παραγωγή;

Δείτε όλα τα κείμενα της ενέργειας στην σελίδα http://panteio-day.24media.gr/.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα