Βολιβία: Περισσότερες μέρες άδειας στους δημόσιους υπαλλήλους για την αναζωογόνηση του τουρισμού

Βολιβία: Περισσότερες μέρες άδειας στους δημόσιους υπαλλήλους για την αναζωογόνηση του τουρισμού
Ο Λουίς Άρτσε πανηγυρίζει τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές AP

Η νέα κυβέρνηση Άρτσε εισάγει μέτρο για περισσότερη άδεια στους δημοσίους υπαλλήλους έτσι ώστε να ενισχυθεί ο τουρισμός.

Για να μετριάσει τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού στον τουρισμό στη Βολιβία, η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα σχέδιο αναζωογόνησης του κλάδου προσφέροντας περισσότερες μέρες άδειας σε δημοσίους υπαλλήλους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη χώρα.

«Πρέπει να αναζωογονήσουμε (τον κλάδο), αλλά για αυτό είναι απαραίτητη η υποστήριξη του κράτους και αυτό είναι το μέτρο που εφαρμόζουμε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Παραγωγικής Ανάπτυξης, Νέστορ Χουάνκα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι δικαιούνται κανονική άδεια δύο έως τεσσάρων εβδομάδων ετησίως, μπορούν επομένως να λάβουν περισσότερες ημέρες διακοπών αν κάνουν διακοπές στη χώρα τους.

Το μέτρο που ελήφθη με διάταγμα στα τέλη Νοεμβρίου θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2021 και αφορά περίπου 520.000 υπαλλήλους του δημόσιου τομέα.

Συγκεκριμένα, οι τελευταίοι μπορούν να επωφεληθούν λαμβάνοντας 20 με 30% περισσότερο χρόνο άδειας αποδεικνύοντας την αγορά τουριστικού πακέτου ή επιδεικνύοντας το εισιτήριο μεταφοράς και την κράτηση διαμονής τους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα