Αρχικά βελτιωμένος καιρός το Σάββατο – Από το απόγευμα ξανάρχονται βροχές και καταιγίδες

Αρχικά βελτιωμένος καιρός το Σάββατο – Από το απόγευμα ξανάρχονται βροχές και καταιγίδες
Δύση ηλίου μετά από καταιγίδα πάνω από την πόλη των Τρικάλων Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο.

Το Σάββατο αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα έχουμε λίγα φαινόμενα αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά.

 

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι  θα έχουμε γενικά βροχερό καιρό με πολλά φαινόμενα κυρίως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα βαρομετρικά χαμηλά και τα μέτωπα που επηρεάζουν κυρίως τα δυτικά και κεντρικά της Ευρώπης  που περνάνε και από τη χώρα μας και έρχονται διαδοχικά το ένα μετά το άλλο με μικρά μόνο διαστήματα σχετικής βελτίωσης.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το οργανωμένο μέτωπο που θα έρθει από την Ιταλία το Σάββατο το βράδυ.

 

Το Σάββατο στα βορειοανατολικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, με γρήγορη βελτίωση. Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά, οι οποίες από τις βραδινές ώρες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα  φτάσει τους 22 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 24 με 25 και στα νησιά του Αιγαίου επίσης τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που αργά το βράδυ θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 9/11/1949 είχαμε πλημμύρες και ζημιές στη ΒΔ χώρα, χωρίς οδική σύνδεση ο Πύργος Ηλείας λόγω πλημμύρας, καταστροφές σε καλλιέργειες στο Αγρίνιο, κατάρρευση σπιτιών στην Ναυπακτία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα