Έκτακτο δελτίο: Πώς θα συνεχιστεί η κακοκαιρία

Ο κυκλώνας Ζορμπάς στα Κύθηρα
Ο κυκλώνας Ζορμπάς στα Κύθηρα EUROKINISSI

Το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί βορειοανατολικά και το μεσημέρι της Δευτέρας το κέντρο του πλέον εξασθενημένο, θα βρεθεί στην περιοχή της Θράκης.

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε ανοιχτά του Ιονίου, επηρεάζει τις Νοτιοδυτικές περιοχές της Χώρας μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Δορυφορική εικόνα του κυκλώνα Ζορμπά
Δορυφορική εικόνα του κυκλώνα Ζορμπά

Το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί Βορειοανατολικά και το μεσημέρι της Δευτέρας το κέντρο του πλέον εξασθενημένο, θα βρεθεί στην περιοχή της Θράκης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό το σύστημα περνώντας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου από τη Νότια Πελοπόννησο, δηλαδή πάνω από ηπειρωτικές περιοχές, το κέντρο του από 996 hPa εξασθένησε και στις 1200UTC προβλέπεται να είναι 1000 hPa (Περιοχή Α στον παρακάτω χάρτη). H εξασθένηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό λόγω της τριβής και στην μεταβολή της ροής στο κατώτερο οριακό στρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την προβλεπόμενη τροχιά του ανά 12ωρο, αρχής γενομένης της σημερινής ημέρας, όπου το κέντρο του θα βρίσκεται ανατολικά της Πελοποννήσου.

Η τροχιά κίνησης του κέντρου του βαρομετρικού χαμηλού
Η τροχιά κίνησης του κέντρου του βαρομετρικού χαμηλού

Η πορεία κίνησης του βαρομετρικού χαμηλού παρουσιάζεται και στο Βίντεο που ακολουθεί

Από πλευράς βροχοπτώσεων στην ανανέωση του εκτάκτου δελτίου της ΕΜΥ σήμερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται στο Νότιο Ιόνιο την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις δυτικές κυρίως Κυκλάδες και από το απόγευμα και μετά τις Βόρειες Σποράδες και τη Θεσσαλία. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικό Αιγαίου και Βόρειου Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα και τη Χαλκιδική. Παρατηρώντας οι πολίτες αλλά και τα στελέχη των Φορέων της Πολιτείας το χρωματικό δείκτη με τα ύψη 6ωρου υετού μπορεί να προγραμματίσει τις δραστηριότητες και τις δράσεις του. Οι περιοχές με πορτοκαλί και κόκκινο χρωματικό δείκτη είναι οι περιοχές που θα δεχτούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Δείτε όλες τις εξελίξεις από την επέλαση του κύματος κακοκαιρίας μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του News 24/7.

Την Κυριακή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Τη Δευτέρα οι έντονες βροχοπτώσεις θα περιοριστούν στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη επηρεάζοντας κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Για καλύτερη κατανόηση των χαρτών και του βίντεο που θα ακολουθήσει θα πρέπει να γνωρίζετε ότι παρακολουθώντας τον υετό για Σάββατο 18:00 που ακολουθεί παρακάτω σημαίνει ότι απεικονίζεται το συνολικό ύψος βροχής για το προηγούμενο χρονικό διάστημα , δηλαδή από 12 έως 18:00.

Αθροιστικός υετός 6ωρου
Αθροιστικός υετός 6ωρου

Παρακολουθείστε σε βίντεο τις περιοχές που θα επηρεαστούν με χρονικό βήμα 6ωρου, με τα αθροιστικά ύψη βροχοπτώσεων

Από πλευράς ανέμων τονίζεται ότι θα διατηρηθούν το Σάββατο με εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 με 9 και στα πελάγη τοπικά τα 10 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά πελάγη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία, Ζορμπάς, Ξενοφών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κυκλώνας Ζορμπάς: Δραματική διάσωση - Κινδύνευσαν για να σώσουν τις βάρκες στη Στούπα

Ο κυκλώνας Ζορμπάς όπως τον φωτογράφισε η NASA

Κυκλώνας Ζορμπάς: Κλειστός ο δρόμος Γιάλοβα - Πύλος λόγω πτώσης δέντρων

SHARE:

24Media Network