Καύσωνας: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες μέρες – Πού θα χτυπήσει “κόκκινα”

Καύσωνας: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες μέρες – Πού θα χτυπήσει “κόκκινα”
Ζέστη στο κέντρο της Αθήνας ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Ανάλυση της πορείας του καύσωνα τις επόμενες μέρες. Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες και πότε θα υποχωρήσει η ζέστη.

Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία από σήμερα, Τρίτη (29/06), από τα δυτικά και τις επόμενες ημέρες σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τις υψηλές θερμοκρασίες είναι τα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου ήδη οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές βρίσκονται στα επίπεδα των 25 βαθμών Κελσίου.

Σήμερα στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου θα έχουμε μέγιστη θερμοκρασία 39 βαθμών αλλά την Τετάρτη (30/06) οι μέγιστες τιμές προβλέπεται να φτάσουν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) τους 40 με 41 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και προβλέπεται να φτάσουν τους 42 και κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα κυμανθούν μεταξύ 39 και 41 βαθμών, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης όπου προβλέπεται να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου και στην Κρήτη θα φτάσουν κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή (02/07) η ζέστη θα υποχωρήσει αισθητά στα δυτικά και βόρεια, όμως στην υπόλοιπη όμως χώρα ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, όπου αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση το Σάββατο (03/07).


Ειδικότερα για την Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Πέμπτη (01/07) και την Παρασκευή (02/07) και θα φτάσουν τους 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το Σάββατο (03/07).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα