Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια τις επόμενες ημέρες

Καιρός: Διατηρείται η αστάθεια τις επόμενες ημέρες
Συννεφιά στην Αθήνα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Άνεμοι έως 5 μποφόρ και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος ο καιρός το επόμενο τριήμερο στα ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Πέμπτη στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με μικρή πιθανότητα αστάθειας στα ορεινά . Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-05-2023

Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην περιοχή της Κρήτης πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27-05-2023

Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη νότια Πελοπόννησο, τις Σποράδες, την Εύβοια, και βαθμιαία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά,όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28-05-2023

Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Ο καιρός στην Αθήνα


Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου .

Το στίγμα της ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα