Καιρός: Έντονες βροχοπτώσεις στα βόρεια, τοπικές και στα κεντρικά

Καιρός: Έντονες βροχοπτώσεις στα βόρεια, τοπικές και στα κεντρικά
Βροχή στην Αθήνα sooc

Έντονη αστάθεια στα βόρεια και τοπικά στα κεντρικά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία τοπικά θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονες βροχοπτώσεις στα βόρεια και τοπικά και στα κεντρικά
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4-5 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια και θα φθάσει τους 31 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ


Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα

  • Στις 2/9/2007 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες σε Κασσάνδρα Χαλκιδικής και Αλεξανδρούπολη.
  • Το 2014 είχαμε πλημμύρες τα ξημερώματα στα Ιωάννινα. Κεραυνοί στην Ηγουμενίτσα προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος για 10 ώρες. Ισχυρές βροχοπτώσεις στην υπόλοιπη χώρα με υδροσίφωνες σε Γαργαλιάνους, Χαλκίδα και Λεπτοκαρυά Πιερίας.
  • Στις 2 Σεπτεμβρίου 1882 τραβληχτηκε η πρώτη φωτογραφία κεραυνού. Ήταν έργο του φωτογράφου Ουίλιαμ Τζένκινς που έζησε και εργάστηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Η λήψη έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου 1882 πιθανόν κάπου στη Νότια Ντακότα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα