Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα στα δυτικά

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα στα δυτικά
Κακοκαιρία, κεραυνός στον ουρανό (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και το Σάββατο στα ανατολικά τμήματα με πρόσκαιρη βελτίωση την Κυριακή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές με πρόσκαιρη βελτίωση την Κυριακή
  • Η θερμοκρασία κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Παρασκευή βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Ελλάδα, από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και την ανατολική και πιθανώς την κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 17, στο νότιο Αιγαίο τους 20 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-12-2021

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, τοπικά στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 16 με 18 και στο Αιγαίο τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

KAIΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 05-12-2021


Στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, με γρήγορη όμως βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 06-12-2021


Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 07-12-2021


Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές Σάββατο και Δευτέρα Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή τη Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΉ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version