Καιρός: Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα – Πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή

Καιρός: Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα – Πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή
Υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική Dimitris Kapantais / SOOC

Κορυφώνεται το πρώτο κύμα καύσωνα στη χώρα, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και 41 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά ισχυρά μπουρίνια στα βόρεια.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικά έντονη αστάθεια στα βόρεια (κυρίως Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) – Ισχυρές καταιγίδες που πρόσκαιρα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο σε όλη τη χώρα και τοπικά θα φτάσει τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου . Πτώση από τα ΒΑ
  • Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Την Πέμπτη θα φτάσουμε τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθως διακρίνεται η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή και το Σάββατο

Την Πέμπτη στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στη Θράκη τους 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα και τις παραθαλάσσιες περιοχές θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα . Οι άνεμοι θα πνέουν Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου , ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 23/6/1916 επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική στα όρια του καύσωνα. Το 2009 κατεγράφη υδροσίφωνας στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδος και ένας στον Πατραϊκό κόλπο. Το 2010 παρατηρήθηκαν 2 υδροσίφωνες στη Σάμο. Το 2013 εκδηλώθηκε χαλαζόπτωση στον Προυσό Καρπενησίου με κόκο χαλαζιού τα 3cm.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα