Καιρός: Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αύριο Σάββατο

Καιρός: Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αύριο Σάββατο
Καιρός Eurokinissi

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι. Πρόσκαιρες και μικρής έντασης χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά, στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο χιονοπτώσεις ασθενούς τοπικά έως μέτριας έντασης.
  • Η θερμοκρασία σε τιμές κατά 6 με 8 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 με 8 και το πρωί τοπικά 9 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος πολύ κρύος καιρός με δύο διαταραχές , η πρώτη το Σαββατοκύριακο και η δεύτερη την Τρίτη που θα προκαλέσει περισσότερα φαινόμενα

Αύριο Σάββατο ασθενείς βροχές ή χιονόνερο προβλέπεται στην ανατολική χώρα και κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Πρόσκαιρες και μικρής έντασης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση, στο Ιόνιο έως 7, στο Αιγαίο μέχρι 8 και τοπικά και στην περιοχή των Κυθήρων έως και 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 6 με 8 βαθμούς περίπου και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπερνά στις περισσότερες περιοχές τους 6 με 8 βαθμούς και μόνον στα δυτικά και τα νότια θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών, ενώ το βράδυ θα χιονίσει στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με χιονόνερο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά,ενώ θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα στις 19/3/2000 είχαμε χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της Αττικής και εκδηλώθηκαν χιονοκαταιγίδες στη Ν. Εύβοια

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα