Καιρός: Βελτίωση αλλά κρύο την Παρασκευή

Καιρός: Βελτίωση αλλά κρύο την Παρασκευή
Διατηρείται ο παγετός eurokinissi

Εξασθενούν σταδιακά οι θυελλώδεις άνεμοι. Παραμένουν χαμηλές οι θερμοκρασίες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγα φαινόμενα στη Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός
  • Η θερμοκρασία αν και θα ανέβει κατά τη διάρκεια της ημέρα το πρωί θα διατηρηθεί χαμηλή με ισχυρό παγετό στα βόρεια.
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Βελτιώνεται ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ηλιοφάνεια έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος με λίγα πρόσκαιρα φαινόμενα την Κυριακής στα ανατολικά.

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 7 με 8 και στην υπόλοιπη χώρα τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και το πρωί πρόσκαιρα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ: Στις 14/1/1900 είχαμε πλημμύρες στην Αθήνα. Το 1983 είχαμε -3,6°C ελάχιστη θερμοκρασία στη Σκύρο. Το 1995 σημειώθηκε χιονοθύελλα στα Ιωάννινα. Το 2001 ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν πτώση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στο Σαρωνικό με τέσσερεις νεκρούς . Πλημμύρες στην Κόρινθο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα