Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τη Δευτέρα

Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας τη Δευτέρα
Βροχή Eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις με παροδικά φαινόμενα κυρίως στη δυτική Ελλάδα και θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς στα βόρεια, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου
  • Οι Ν-ΝΔ άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 6 με 7 στο Ιόνιο

Η προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Τη Δευτέρα στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελόριζου πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, από το μεσημέρι 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 16/1/2005 επικρατούσαν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στα Ιωάννινα.
  • Ισχυρές χιονοπτώσεις στην Εύβοια και Βοιωτία.
  • Το 2008 καταγράφηκαν 4 υδροσίφωνες και 1 ανεμοστρόβιλος στην Ιεράπετρα.
  • Το 2016 Θυελλώδεις άνεμοι επικράτησαν στην Αττική.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα