Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι Παρασκευή – Αισθητή πτώση το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι Παρασκευή – Αισθητή πτώση το Σαββατοκύριακο
Ζέστη στο κέντρο της Αθήνας sooc

Υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες μέχρι την Παρασκευή, ενώ από το Σαββατοκύριακο ανμένεται πτώση. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στους 36 με 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά με αισθητή πτώση το Σαββατοκύριακο
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά τα 7 μποφόρ
  • Έντονες βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο

Η προοπτική του καιρού

Διατηρείται η θερμοκρασία σε υψηλές για την εποχή τιμές με περιορισμένη αστάθεια

Το μελτέμι θα διατηρεί στα 6 με 7 μποφόρ μέχρι τα μέσα της εβδομάδος, ενώ πρόσκαιρα θα εξασθενήσει την Παρασκευή

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και κυρίως στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 36 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 06-07-2022

Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 07-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Εύβοια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-07-2022

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά και τα κεντρικά, με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-07-2022

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 35 και 36 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως την Παρασκευή . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα