Καιρός: Έρχεται διπλό κύμα βροχοπτώσεων

Καιρός: Έρχεται διπλό κύμα βροχοπτώσεων
Συννεφιασμένος ουρανός πάνω από την πόλη των Τρικάλων Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο αλλά και για τις επόμενες μέρες.

Το Σάββατο αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα έχουμε λίγα φαινόμενα αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά.

Νέο κύμα βροχοπτώσεων θα μας επηρεάσει την Κυριακή που από το βράδυ θα υποχωρήσει ενώ ένα άλλο σύστημα θα έρθει την Τρίτη από τα δυτικά που θα προκαλέσει πολλές βροχές ενώ λόγω των νοτιάδων η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα δυτικά και την Πελοπόννησο μέχρι το μεσημέρι, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από το απόγευμα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από το βράδυ. Βαθμιαία και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές και τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, όμως γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το δυτικό Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ

 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία και από τα δυτικά θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο από το βράδυ 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ

 

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών. Από το απόγευμα στα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα στο Ιόνιο είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί, στα ανατολικά 3 με 5, στα δυτικά 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δείτε αναλυτική πρόγνωση κατά μήκος της διαδρομής από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ, καθώς και το κείμενο της πρόγνωσης

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΛΕΠΤΟ VIDEO ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα