Καιρός: Συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα – Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες

Καιρός: Συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα – Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες
Κακοκαιρία και ισχυροί άνεμοι.

Πώς θα κινηθεί το μέτωπο της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες. Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς δίνει την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ώρες στο News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Συνεχίζεται τις επόμενες ώρες το κύμα κακοκαιρίας.
  • Τα φαινόμενα θα πλήξουν κυρίως την ανατολική Θεσσαλία.
  • Βροχές και καταιγίδες το βράδυ στην Αττική.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν μεγάλο μέρος της Ελλάδας, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, κυρίως στα ανατολικά της Θεσσαλίας. Σε ο,τι αφορά την Αττική, ο καιρός θα “ξανακλείσει” προς το βράδυ με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά τα ξημερώματα θα σταματήσουν.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, σταδιακή ύφεση των φαινομένων θα υπάρξει από αύριο Πέμπτη ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας με νοτιάδες και βροχές αναμένονται το Σαββατοκύριακο.

ΠΕΜΠΤΗ

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην Κρήτη.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, που γρήγορα θα Εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες, που από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά και
νότια πελάγη από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα