Κακοκαιρία Ελπίδα: “Ηρεμεί” το επόμενο τριήμερο – Δύο νέες διαταραχές από το Σαββατοκύριακο

Κακοκαιρία Ελπίδα: “Ηρεμεί” το επόμενο τριήμερο – Δύο νέες διαταραχές από το Σαββατοκύριακο
Κακοκαιρία INTIME NEWS

Δυο σαφείς μεταβολές του καιρού έρχονται τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ. Η πρώτη το Σαββατοκύριακο και η δεύτερη το διάστημα Τρίτης - Πέμπτης.

Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική νησιωτική χώρα σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι χιονοπτώσεις στην Κρήτη που θα εκδηλώνονται κυρίως στα ορεινά και τα ημιορεινά προς το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Στο παραπάνω tweet απεικονίζεται η δουφορική εικόνα όπου διακρίνονται οι νεφικές οδοί (Cloud Streets) με το πέρασμα των ψυχρών μαζών και διακρίνονται οι μακριές και παράλληλες δέσμες νεφών. Αυτοί οι “δρόμοι νεφών” δημιουργούνται όταν ο κρύος αέρας πνέει πάνω από το θερμότερο νερό. Αυτή η ροή συχνά συμβαίνει πάντα πίσω από ένα ψυχρό μέτωπο. Καθώς ο ψυχρός αέρας περνά πάνω από ψυχρές περιοχές, τροποποιείται με κάθετη μεταφορά θερμότητας και υγρασίας από την υποκείμενη επιφάνεια του νερού του Αιγαίου. Ο μετασχηματισμός της μάζας αέρα τελικά οδηγεί στον σχηματισμό σύννεφων που υπό αυτές τις ειδικές συνθήκες παίρνουν τη μορφή νεφών, τα οποία αναπτύσσονται περίπου παράλληλα με την κατεύθυνση του ανέμου.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Στην αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ περιγράφονται δύο σαφείς μεταβολές του καιρού για το επόμενο 7ημερο. Η πρώτη έρχεται το Σαββατοκύριακο και η επόμενη διαταραχή το διάστημα Τρίτης – Πέμπτης (1-3/2/2022).

Είναι χαρακτηριστικό πάντως, σχολιάζοντας το μετεώγραμμα της Αθήνας, ότι τα ύψη βροχοπτώσεων εμφανίζονται υψηλότερα από αυτά του προσεχούς Σαββατοκύριακου, αλλά ακόμη είναι νωρίς να γίνουν ακριβείς προγνώσεις λόγω του ότι βρισκόμαστε χρονικά μακριά.

Απλά συστήνουμε σε όσους προβούν σε σχόλια για τη μακροπρόθεσμη προοπτική του καιρού να είναι φειδωλοί στις εκτιμήσεις τους. Η επιχειρησιακή της Διεύθυνση της ΕΜΥ, που είναι το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο, παρακολουθεί την εξέλιξη των συστημάτων σε 24ωρη βάση και όποτε κριθεί απαραίτητο θα προβεί σε σχετικές προειδοποιήσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα