Καύσωνας: Θα ξεπεράσει τοπικά τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία – “Βουτιά” της θερμοκρασίας από αύριο

Καύσωνας: Θα ξεπεράσει τοπικά τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία – “Βουτιά” της θερμοκρασίας από αύριο
Φωτό αρχείου: Καύσωνας στην Αθήνα AP

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε πολύ υψηλή κατηγορία για Κορινθία, Αττική, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Λάρισα, Μαγνησία, Σποράδες, Χαλκιδική σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μια ακόμη “καυτή” ημέρα θα είναι αυτή της Τετάρτης. Μάλιστα οι θερμότερες αέριες μάζες θα “πλήξουν” τα ανατολικά τμήματα της χώρας με τον υδράργυρο τοπικά να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Το κύμα καύσωνα, ωστόσο, δεν αναμένεται να έχει διάρκεια καθώς από αύριο Πέμπτη ο υδράργυρος θα πέσει κατά 10 βαθμούς.

Ειδικότερα, σήμερα θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και τη νότια χώρα και υπάρχει προειδοποίηση με κίτρινο χρώμα για τις υψηλές θερμοκρασίες. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ στα βόρεια και υπάρχει έκτακτο δελτίο με πορτοκαλί προειδοποίηση.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε πολύ υψηλή κατηγορία για Κορινθία, Αττική, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Λάρισα, Μαγνησία, Σποράδες, Χαλκιδική σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη Βόρεια Ευρώπη στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα. Το ψυχρό μέτωπο στα βόρεια Βαλκάνια θα κινηθεί νοτιότερα και θα προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 με 10 βαθμούς την Πέμπτη και ισχυρές καταιγίδες στα βόρεια.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΝ ΥΕΤΟ ΑΝΑ ΩΡΑ

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα η μετωπική δραστηριότητα στα βόρεια Βαλκάνια  

 

 

Την Τετάρτη αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία και στην υπόλοιπη Μακεδονία και την Ήπειρο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική, την ανατολική  Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια  θα φτάσει τους 36 βαθμούς ωστόσο στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στους 39 με 40 και στα νησιά 36 βαθμούς . 

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 24 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ,ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι ισχυρά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 που το βράδυ θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 10 Ιουλίου 1977 είχαμε 48 βαθμούς Κελσίου στο Τατόι και την Ελευσίνα που αποτελούν την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί στη χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙΡΟΥ

 

Η Νέα Φιλαδέλφεια είχε την Τρίτη την υψηλότερη θερμοκρασία με τον υδράργυρο να φτάνει τους 39 βαθμούς , ενώ χαμηλότερες τιμές 37.7 είχε η Λαμία και η Λάρισα με 37.6 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα πάντως θα έρθουν τελικώς οι θερμότερες αέριες μάζες στα ανατολικά τμήματα της χώρας μας και ο υδράργυρος τοπικά θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά και αυτό φαίνεται χαρακτηριστικά στο μετεώγραμμα της Αθήνας με εκτιμώμενη πτώση της τάξεως των 8 με 10 περίπου βαθμών Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΝ ΥΕΤΟ ΑΝΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 36 ΩΡΕΣ

Σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες –Αστατος καιρός κυρίως στα βόρεια

 

ΠΕΜΠΤΗ 11-07-2019

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες που τις πρώτες ώρες του 24ώρου θα είναι τοπικά ισχυρές, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες και βαθμιαία και στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-07-2019

Αρχικά στα νότια ηπειρωτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρους όμβρους. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Στη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-07-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα