Πτώση θερμοκρασίας μέχρι και 12 βαθμούς από Τετάρτη

Πτώση θερμοκρασίας μέχρι και 12 βαθμούς από Τετάρτη
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΒΡΟΧΗ ΣΤΟ ΚΕ3ΝΤΡΟ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Χιονοπτώσεις αναμένονται από την Πέμπτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ακόμη και σε πεδινά –Πρόσκαιρη ύφεση το Σάββατο
  • Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά κατά 10 με 12 βαθμούς και προς το τέλος της εβδομάδος θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα στα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

ΠΕΜΠΤΗ 14-01-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά και τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία στην κεντρική χώρα θα ενταθούν, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτίων διευθύνσεων. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-01-2021

Νεφώσεις με βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στα ορεινά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά και τις πρωινές ώρες στα πεδινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα, στη δυτική Ελλάδα και τις δυτικές περιοχές της Μακεδονίας γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές από τομεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 8 και από το μεσημέρι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στη Μακεδονία και τη Θράκη.


ΣΑΒΒΑΤΟ 16-01-2021

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, τα ημιορεινά της ανατολικής Ελλάδας καθώς και σε πεδινές περιοχές της βορειοανατολικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες,κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.


ΚΥΡΙΑΚΗ 17-01-2021

Στα βορειοδυτικά γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, τα ημιορεινά, τα βορειοανατολικά πεδινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο πιθανώς έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.


Νεφώσεις στην Αθήνα παροδικά αυξημένες με βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά του νομού από το βράδυ της Πέμπτης. Η μέγιστη θερμοκρασία από τους 11 βαθμούς της Πέμπτης το Σάββατο θα πέσει στους 6 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με βροχές και χιόνια από την Πέμπτη το απόγευμα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια την Πέμπτη το βράδυ έως το μεσημέρι της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα