Θερμοκρασία σε άνοδο την Τετάρτη – Μελτέμι στο Αιγαίο

Θερμοκρασία σε άνοδο την Τετάρτη – Μελτέμι στο Αιγαίο
Εικόνα από την Καστέλλα του Πειραιά Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη.

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός την Τετάρτη σε όλη τη χώρα, οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν άνοδο και το μελτέμι τοπικά στο νότιο Αιγαίο θα φτάνει τα 6 με 7 μπ κατά την διάρκεια της ημέρας.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών την Τετάρτη θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κυκλάδες, Κρήτη, Κύθηρα, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία & Ζάκυνθο. σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά τμήματα ενώ στη Βαλκανική υπάρχει συνδυασμός των υψηλών πιέσεων με τις χαμηλές στη περιοχή της Κύπρου που προκαλούν το το μελτέμι στο Αιγαίο.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται η διάταξη μελτεμιού που βαθμιαία αρχίζει να δημιουργείται με τις υψηλές πιέσεις στα βορειοδυτικά και τις χαμηλές στην περιοχή της Κύπρου.

 

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. φτάνοντας στα βόρεια και τα δυτικά τους 35 με 36 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 και στο Αιγαίο τους 31 με 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μπ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα