Πολύ συχνά σε αυτά τα Φεστιβάλ, με τις τις επιτροπές να αγνοούν κάποια αληθινά αγαπημένη ταινία των θεατών, μπορεί να προκύπτει εμφανής απόσταση ανάμεσα στο κοινό αίσθημα και στα τελικά βραβεία. Όχι φέτος.
Ο Αντόνιο Μπαντέρας και η Έμιλι Μπίτσαμ κέρδισαν τα βραβεία καλύτερης ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας. Βραβείο σκηνοθεσίας στους αδερφούς Νταρντέν και σεναρίου στη Σελίν Σιαμά. Αναλυτικά τα βραβεία που δόθηκαν στο 72ο φεστιβάλ των Καννών.
Ο Βασίλης Κεκάτος με την ταινία του "Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς" γίνεται ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που τιμάται με αυτό το βραβείο στην συγκεκριμένη κατηγορία.
Λίγες ώρες πριν την απονομή των βραβείων από την κριτική επιτροπή του Αλεχάντρο Ινιάριτου, η πιο ασφαλής πρόβλεψη για τον φετινό Χρυσό Φοίνικα λέει “Πέδρο Αλμοδόβαρ”.
Τι κι αν μοιράστηκε τα πλάνα με τον Μπραντ Πιτ και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο; Η Μπράντι ήταν αυτή που κατάφερε να κλέψει την παράσταση και γι αυτό πήρε ένα ειδικό βραβείο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Δεν υπάρχει η παραμικρή στιγμή στη διάρκεια του φιλμ που μπορεί κανείς με βεβαιότητα να μαντέψει σε τι κατεύθυνση θα οδηγηθούμε μετά καθώς οι απρόσμενες στροφές, το χιούμορ κι η βία διαδέχονται το ένα το άλλο.
Το “θα προλάβει να τελειώσει την ταινία ο Ταραντίνο;” ήταν πιο μεγάλο ερώτημα από το “ποιος θα κερδίσει φέτος τον Χρυσό Φοίνικα;”. Πρόλαβε και η νέα του ταινία έφτασε στις Κάννες με όλη τη φανφάρα που θα συνόδευε μια τέτοια κυκλοφορία.
Ο θρυλικός σκηνοθέτης Τέρενς Μάλικ επιστρέφει στις Κάννες και στον δρόμο των Όσκαρ με την αληθινή ιστορία του “Hidden Life”, μια ταινία που ετοιμάζει 3-4 χρόνια τώρα και η οποία θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από την Odeon.
Πώς προσεγγίζει κανείς έναν ήρωα - παύλα - αντιήρωα σαν τον Μαραντόνα; Το "Diego Maradona" θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Weirdwave. Παράλληλα, το "Πορτρέτο" εντοπίζει τις ανάσες και το βαθύ συναίσθημα μέσα στον αυστηρό φορμαλισμό της σκηνοθεσίας.
Στη νέα του δουλειά, φλερτάροντας πια με τα 70, ο Πέδρο κοιτάζει ξανά προς τα πίσω. Για διάφορους λόγους έχουμε το πρώτο μεγάλο φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα.
Ο Έλτον Τζον με την ανεξάντλητη γκαρνταρόμπα, ζόμπι, εξωγήινοι, slasher γουέστερν του μέλλοντος, όμως ακόμα δεν έχουμε δει τα καλύτερα. Ένα φανταστικό δίπολο κατά τα άλλα άσχετων μεταξύ τους ταινιών, το ανατριχιαστικό “Atlantics” και το καθηλωτικό “Zombi Child”.
Το Φεστιβάλ είναι στην πρώτη του μέρα, τα μεγάλα ονόματα (τύπου Ταραντίνο, Αλμοδόβαρ, Νταρντέν) αργούν ακόμα, όμως ακόμα και μέσα από ένα δίδυμο ταινιών-ερωτηματικά, έχουμε ήδη αρκετές συζητήσεις και κόντρες στην Κρουαζέτ.
Η τελετή έναρξης των 72ων Καννών έφερε τον Τζάρμους και το εντυπωσιακό του καστ στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ζόμπι κωμωδίας “Οι Νεκροί Δεν Πεθαίνουν”.
Η ιδρύτρια της Women and Hollywood Μελίσα Σίλβερσταϊν δήλωσε μέσω Twitter "αηδιασμένη" με το γεγονός ότι οι Κάννες τιμούν τον Ντελόν δεδομένου ότι ο ηθοποιός "έχει δημοσίως παραδεχτεί ότι έχει χαστουκίσει γυναίκες και ότι έχει δηλώσει πως η ομοφυλοφιλία είναι κάτι αφύσικο".
Η ηθοποιός θα είναι τιμώμενο πρόσωπο στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και θα βραβευτεί για το σύνολο της καριέρας της στον κινηματογράφο.
Σε εορταστική βραδιά στις Κάννες προς τιμήν του, ο Σιλβέστερ Σταλόνε θα παρουσιάσει κατ' αποκλειστικότητα σκηνές από την ταινία Rampo 5 που πρόκειται να προβληθεί το φθινόπωρο του 2019.
Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος βλέπει και σχολιάζει τις ταινίες της εβδομάδας κάθε Πέμπτη. Σήμερα o “Κύριος Πικ” από τη Γαλλία προσφέρει ένα διασκεδαστικό συγγραφικό μυστήριο και, με αφορμή την επερχόμενη θερινή σεζόν, ξεδιαλέγουμε τις καλύτερες ταινίες του ‘19 ως τώρα.
Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος βλέπει και σχολιάζει τις ταινίες της εβδομάδας κάθε Πέμπτη. Σήμερα η Ελ Φάνινγκ τραγουδά σύγχρονες ποπ επιτυχίες στο “Teen Spirit”, το “Πραξικόπημα” εκ Τουρκίας φέρνει σατιρική ματιά και το γαλλικό “Αγάπη Είναι” ξεχωρίζει.
Το News 24/7 θα δώσει το παρών στο φετινό 72ο Φεστιβάλ Καννών. Αυτή την εβδομάδα αποκαλύφθηκε το Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ κι εμείς παρουσιάζουμε ταινίες και δημιουργούς, για να ξέρουμε τι να περιμένουμε.
Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος βλέπει και σχολιάζει τις ταινίες της εβδομάδας κάθε Πέμπτη. Σήμερα ο “Δρόμος του Κεραυνού” εμπνέεται από Σπρίνγκστιν, Λάνθιμο και Γουίλ Φέρελ, ο Φρανσουά Οζόν τα βάζει με την εκκλησία και το “Shazam!” προσφέρει ανάλαφρη διασκέδαση.