26 προσαγωγές και 11 συλλήψεις από τα επεισόδια για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

26 προσαγωγές και 11 συλλήψεις από τα επεισόδια για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Οι νεαροί ταραξίες ήταν εφοδιασμένοι με πλήθος «πολεμοφοδίων» αφού τα επεισόδια κράτησαν με σφοδρότητα για τουλάχιστον 4 ώρες

Με επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στα Εξάρχεια μετά το πέρας και της απογευματινής πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και κράτησαν τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε και η χθεσινή ημέρα…

Νεαροί έδειξαν τις προθέσεις τους σχετικά νωρίς, καθώς ολοκληρωνόταν η πορεία στο κέντρο της Αθήνας και ήδη κάποιοι έστηναν οδοφράγματα και άναβαν φωτιές σε κάδους στα στενά γύρω από το Πολυτεχνείο και λίγο αργότερα ξέσπασαν τα επεισόδια με συνεχή πετροπόλεμο και βροχή από βόμβες μολότοφ από πλευράς κουκουλοφόρων, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από πλευράς των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό έγιναν 26 προσαγωγές και 11 συλλήψεις ενώ τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες. Διμοιρίες των ΜΑΤ κατάφεραν και κύκλωσαν τους δρόμους γύρω από την Στουρνάρη όπου εκτυλίσσονταν τα επεισόδια και μάλιστα έκαναν αρκετές φορές εφόδους περιορίζοντας τα περίπου 200 άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια και δεν επέτρεψαν να πάρουν περισσότερο έδαφος οι ταραχές.

Οι νεαροί ταραξίες ήταν εφοδιασμένοι με πλήθος «πολεμοφοδίων» αφού τα επεισόδια κράτησαν με σφοδρότητα για τουλάχιστον 4 ώρες ενώ ορισμένοι είχαν καταφέρει να εισέλθουν σε πολυκατοικίες και έριχναν από εκεί αντικείμενα σε βάρος των αστυνομικών.

Αντίστοιχα επεισόδια σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας που πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες διαδηλώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα