6 Δεκέμβρη 2008: “Παιδιά οι μπάτσοι πυροβόλησαν ένα παιδί στα Εξάρχεια”

6 Δεκέμβρη 2008: “Παιδιά οι μπάτσοι πυροβόλησαν ένα παιδί στα Εξάρχεια”

Πώς κυκλοφόρησε η είδηση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μέσα σε μία συναυλία του ροκ συγκροτήματος "Μαύρη Μαγιονέζα". Κανείς δεν περίμενε τι θα ακολουθούσε τις επόμενες ώρες.

“Παιδιά οι μπάτσοι πυροβόλησαν ένα παιδί στα Εξάρχεια. Σόρρι που σταματάω έτσι το τραγούδι στη μέση. Δεν ξέρω γιατί έγινε, δεν ξέρω περισσότερα. Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω….Αυτά”.

Ήταν 6 Δεκέμβρη του 2008, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όταν το ροκ μουσικό συγκρότημα “Μαύρη Μαγιονέζα” χρειάστηκε να διακόψει την πρώτη ελληνική διαδικτυακή συναυλία για να μεταδώσει μία πληροφορία που έμελλε να πυροδοτήσει μία μεγάλη εξέγερση στην Ελλάδα τις ώρες που θα ακολουθούσαν.

Μέσα από το chat room του event η μπάντα έλαβε την πληροφορία ότι ένας αστυνομικός πυροβόλησε ένα παιδί κάπου στα Εξάρχεια. Κανείς δεν γνώριζε ακόμα ότι το παιδί ήταν νεκρό. Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το όνομα “Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος” θα έμενε χαραγμένο στη μνήμη μας χρόνια μετά και θα σηματοδοτούσε το πέρασμα σε μία νέα εποχή.

Το επόμενο τραγούδι που ακούστηκε μετά από αυτή αυτή την παύση -τι τραγική ειρωνεία- έχει ως τίτλο: “Ήσουν καλό ρομπότ σήμερα;”

Μέσα στα επόμενα λεπτά ξεκίνησε αυθόρμητα μία εξέγερση που όμοιά της δεν είχε δει η μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Χιλιάδες κόσμου μέσα σε λίγη ώρα εκείνο το μοιραίο βράδυ βρέθηκε στους δρόμους, στα Εξάρχεια, για να φωνάξει, να κλάψει, να κάψει και να διαμαρτυρηθεί. Εκείνο το βράδυ έμεινε στην ιστορία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα