ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα myCAR για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα myCAR για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα
Οχήματα στους δρόμους Eurokinissi

Αναλυτικά ολόκληρη η διαδικασία για την άρση ακινησίας και την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα.

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ για την άρση της ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης με την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων εισέρχονται στην πλατφόρμα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν. Στη συνέχεια γίνεται αυτόματος έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Συγκεκριμένα τουλάχιστον 120.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι στα τέλη Φεβρουαρίου είχαν θέσει σε ακινησία τα οχήματα τους μη πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας του 2022, έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν και πάλι δικαίωμα κυκλοφορίας πληρώνοντας τέλη με το μήνα.

Η διαδικάσία

Όπως και πέρυσι λοιπόν, οι κάτοχοι των οχημάτων θα μπορούν με αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ να συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος και αφού καταβάλουν τα δωδεκατημόρια των ετησίων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας, θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Ωστόσο, η άρση της ακινησίας των οχημάτων θα μπορεί να γίνει μόνο μια φορά εντός του έτους και για όσο διάστημα οριστεί αρχικά. Μοναδική περίπτωση, για την εκ νέου άρση της ακινησίας είναι εφόσον καταβληθούν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας αφαιρουμένου του ποσού των τελών κυκλοφορίας που έχει αναλογικά ήδη καταβληθεί.

Έτσι για ένα όχημα που ο ιδιοκτήτης του θέλει να το κυκλοφορήσει για δυο μήνες θα πληρώσει τα 2/12 των ετήσιων τελών που αναλογούν στο ΙΧ του.

Έτσι, για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 1.549-1.738 κ.εκ. με ετήσια τέλη 280€ που θα θελήσει να θέσει σε κυκλοφορία το όχημα του για τρεις μήνες θα επιβαρυνθεί με τέλη 46,66 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι εάν κάποιος μετά την παρέλευση του διαστήματος που έχει πληρώσει, δεν καταθέσει και πάλι τις πινακίδες τότε το πρόστιμο θα είναι βαρύ.

https://www.news247.gr/download/1022//863000/Odigies_myCar_.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα