Αχτσιόγλου: Τα εργασιακά διαιρετική τομή κυβέρνησης -αντιπολίτευσης

Η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου
Η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου EUROKINISSI

"Στόχος μας για την επόμενη μέρα είναι η κοινωνική πολιτική που ασκούμε να υποστηρίξει, όχι μόνο τους πλέον αδύναμους αλλά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία" δήλωσε η υπουργός Εργασίας.

"Το τέλος των μνημονίων σηματοδοτεί την ανάκτηση της ελευθερίας στην επιλογή, τη διαμόρφωση και την άσκηση πολιτικής", υπογράμμισε σε συνέντευξή της η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνοντας ότι "με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος η παρούσα κυβέρνηση υλοποιεί την κορυφαία δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στην ελληνική κοινωνία το 2015".

"Στόχος μας για την επόμενη μέρα είναι η κοινωνική πολιτική που ασκούμε να καταστεί καθολική. Να υποστηρίξει, δηλαδή, όχι μόνο τους πλέον αδύναμους αλλά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Και έχουμε πια όλα τα εργαλεία για να το πράξουμε αυτό", υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραπέμποντας, για αρχή, στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μετά από δύο εβδομάδες.

Ιδιαίτερα αναλυτική στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για το νέο, μετα-μνημονιακό τοπίο για τους εργαζόμενους, περιγράφει τα επόμενα βήματα για την πλήρη επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της επεκτασιμότητας και της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης, όπως και για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Με κοινό "δια ταύτα", το γεγονός ότι "χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν άμεση βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους".

ADVERTISING

Στο φλέγον μέτρο της μείωσης των συντάξεων, η κ. Αχτσιόγλου λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως, "στο τεχνοκρατικό επίπεδο επιμένουμε στις θέσεις μας", ενώ "πολιτικά θεωρώ ότι έχει διαμορφωθεί ένα πολύ πιο ευνοϊκό κλίμα στην Ευρώπη για την Ελλάδα από αυτό που ίσχυε στη δεύτερη αξιολόγηση, και τούτο αποδεικνύουν πρωτίστως οι τοποθετήσεις του επιτρόπου Μοσκοβισί".

"Τα εργασιακά αποτελούν τη σαφή διαιρετική τομή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση", σημειώνει επίσης η υπουργός Εργασίας, προϊδεάζοντας, ίσως, για όσα θα επακολουθήσουν στον πολιτικό στίβο ως τις εκλογές…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έξοδος από τα μνημόνια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ θέλει να απαξιώσει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης

Αχτσιόγλου: Κορυφαία δέσμευση της κυβέρνησης η αύξηση του κατώτατου μισθού

SHARE:

24Media Network