Αλληλεγγύη κι αλληλοβοήθεια, τα μηνύματα από το δείπνο του Αρχιεπισκόπου προς τους περιφερειάρχες

Αλληλεγγύη κι αλληλοβοήθεια, τα μηνύματα από το δείπνο του Αρχιεπισκόπου προς τους περιφερειάρχες
EUROKINISSI

Αγαστή συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, έχουν η Εκκλησία της Ελλάδος και οι περιφερειάρχες της χώρας, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο δείπνο που παρέθεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Ο συνάνθρωπος βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Το δείπνο είχε προγραμματιστεί από καιρό και προέκυψε μετά τις συχνές περιοδείες του Αρχιεπισκόπου σε όλη την Ελλάδα και την γνωριμία του με τους περιφερειάρχες.

Καλωσορίζοντάς τους, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «επιτέλους δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν και στην Αθήνα, όπως τόσες φορές είχε υποσχεθεί κατά τις επισκέψεις του στις περιοχές τους».

ADVERTISING

Οι περιφερειάρχες ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για την πρόσκληση και του ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά. Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα συνεργασιών των Ιερών Μητροπόλεων με τις Περιφέρειες. Τους Περιφερειάρχες υποδέχτηκε στην είσοδο της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Στο δείπνο παρεκάθησαν οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος. Απουσίαζαν λόγω σοβαρών ανειλημμένων υποχρεώσεων οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Αττικής. Την κα Ρένα Δούρου εκπροσώπησε ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης,

Εξερχόμενος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Κώστας Αγοραστός, πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επισήμανε ότι: «συζητήσαμε για θέματα που απασχολούν το συνάνθρωπό μας, κάθε οικογένεια, την ελληνική κοινωνία. Κοινή βούληση είναι να δώσουμε μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στη βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας. Συνεργαζόμαστε με την Εκκλησία με διακριτούς ρόλους, ξεκάθαρες θέσεις και καθαρές απόψεις. Σήμερα θέσαμε ακόμη πιο ισχυρές βάσεις συνεργασίας ώστε σ’ αυτήν την πιο δύσκολη περίοδο να γίνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί προς τους συνανθρώπους μας.»

SHARE:

24Media Network