Ανέγκλητη η “εκμετάλλευση πόρνης” κατά τον Άρειο Πάγο

Ανέγκλητη η “εκμετάλλευση πόρνης” κατά τον Άρειο Πάγο
Shutterstock

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι δεν τίθεται ζήτημα αξιόποινου για το πλημμέλημα της “εκμετάλλευσης πόρνης” ύστερα από την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα.

Εκτός αξιόποινου βρίσκεται πλέον η πράξη της “εκμετάλλευσης πόρνης”, μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα το 2019, με αποτέλεσμα την αμετάκλητη απαλλαγή άνδρα ο οποίος είχε καταδικαστεί γιατί συντηρούνταν από πόρνη.

Ο Άρειος Πάγος αθώωσε τον αλλοδαπό, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή από το Εφετείο, για το επίμαχο αδίκημα πλημμεληματικού τότε χαρακτήρα. Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο, στο άρθρο 350 του προηγούμενου Ποινικού Κώδικα οριζόταν ότι “άντρας που συντηρείται ολικά ή εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ’ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της τιμωρείται με φυλάκιση έξι μηνών μέχρι τριών ετών, αν δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί για άλλη βαρύτερη αξιόποινη πράξη”.

Ωστόσο, στο σκεπτικό του δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε ο καταδικασθείς καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης, επισημαίνεται πως το αδίκημα είναι πλέον ανέγκλητο και κατ’ επέκταση δεν θεωρείται αξιόποινη πράξη, κατά την ισχύουσα νομοθεσία.

Το χρονικό

Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε το 2018 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε ότι “κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Μάιο του έτους 2012 έως και τη σύλληψή του στις 3-9-2012 συντηρήθηκε εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ΄ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της».

Συγκεκριμένα, κατά την ελληνική Δικαιοσύνη, “εκμεταλλεύθηκε ενήλικη υπήκοο Ρουμανίας, η οποία ασχολούνταν με την πορνεία» η οποία εκδίδονταν επ’ αμοιβή σε άγνωστο αριθμό ανδρών, “το αντίτιμο δε της συνουσίας της με αυτούς το λάμβανε κατά μείζον μέρος ο κατηγορούμενος, με σκοπό τον προσπορισμό εισοδήματος και το βιοπορισμό του”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα