Ανοιχτή η περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων – Πάνω από 10.000 οι παραβάτες

Ανοιχτή η περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων – Πάνω από 10.000 οι παραβάτες
Έλεγχοι από αστυνομικούς σε πολίτες για την εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων με απαγόρευση κυκλοφορίας Eurokinissi

Πηγές της Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι είναι περήφανοι για την στάση της πλειοψηφίας του κόσμου, ωστόσο την πορεία των μέτρων μοιραία την καθορίζει η στάση της μειοψηφίας

Την περαιτέρω αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, εξετάζουν οι αρμόδιοι φορείς της κυβέρνησης, μετά από καθημερινή ανάλυση των συμπεριφορών των πολιτών και της συμμόρφωσης που δείχνουν ή όχι έναντι των υφιστάμενων μέτρων.

Η μεγάλη αγωνία των Αρχών είναι να διατηρηθούν οι αριθμοί των κρουσμάτων και ειδικά των βαρέων περιστατικών όσο το δυνατό πιο χαμηλά καθώς αυτό θα καθορίσει και την πορεία της επιδημίας συνολικά στη χώρα, αλλά και τις δυνατότητες αντιμετώπισης και παροχής νοσηλείας.

Πηγές της Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι είναι περήφανοι για την στάση της πλειοψηφίας του κόσμου, ωστόσο την πορεία των μέτρων μοιραία την καθορίζει η στάση της μειοψηφίας.

Η μειοψηφία στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ένα μικρό νούμερο και μάλιστα είναι αρκετό για να καταστρέψει μέσα σε λεπτά της ώρας την έως τώρα ελεγχόμενη κατάσταση στη χώρα μας.

Εντελώς ενδεικτικά, από την έναρξη του μέτρου περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 10.634 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Αυτός είναι ένας μεγάλος αριθμός παραβατών και όσο περνούν οι μέρες, καλυτερεύει ο καιρός και πλησιάζουμε προς το Πάσχα, υπάρχει η σκέψη ότι αυτοί οι αριθμοί θα καθορίσουν και την τύχη ολόκληρης της χώρας.

Ακριβώς λόγω αυτής της κατάστασης λοιπόν πολλές προτάσεις και εισηγήσεις έχουν πέσει στο τραπέζι των συσκέψεων για περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων.

Για το Πάσχα έχει γίνει ξεκάθαρο σε κάθε τόνο ότι δεν θα επιτραπεί έξοδος εκδρομέων, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν και σε άλλες πόλεις ανάλογα μέτρα με αυτά των απαγορεύσεων που επιβλήθηκαν στη Νέα Παραλία, στην Θεσσαλονίκη, όπως και ο χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο πιο βαθιά μπαίνουμε στο κρίσιμο αυτό δεκαπενθήμερο που ακολουθεί τόσο πιο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι και τόσο λιγότερη επιείκεια θα υπάρχει για τους παραβάτες.

Συνεχώς αυξάνονται οι παραβάτες των περιοριστικών μέτρων άσκοπων μετακινήσεων

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 30 Μαρτίου, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 2.193 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, 750 στην Αττική, 268 στη Θεσσαλονίκη, 156 στη Δυτική Ελλάδα, 140 στην Κεντρική Μακεδονία, 139 στα Ιόνια Νησιά, 119 στην Κρήτη, 117 στην Πελοπόννησο, 115 στη Θεσσαλία, 90 στη Στερεά Ελλάδα, 86 στο Νότιο Αιγαίο, 83 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 65 στην Ήπειρο, 42 στη Δυτική Μακεδονία και 23 στο Βόρειο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί 10.634 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κλπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις και συνελήφθησαν 15 άτομα. Συγκεκριμένα, 9 στην Αττική, 3 στη Θεσσαλονίκη, ένας στη Στερεά Ελλάδα, ένας στην Πελοπόννησο και ένας στη Δυτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 309 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 317 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα