Απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Κανονικά τα δρομολόγια

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Κανονικά τα δρομολόγια

Προειδοποιητική απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια. Αντιδρούν στις ιδιωτικοποιήσεις. Τα δρομολόγια από και προς στο λιμάνι του Πειραιά, εκτελούνται κανονικά

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, συγκέντρωση στον Πειραιά στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 10:30 το πρωί και στη συνέχεια πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρούν την Πέμπτη οι λιμενεργάτες, ζητώντας να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Τα δρομολόγια των πλοίων από και προς το λιμάνι του Πειραιά εκτελούνται κανονικά.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ "η κυβέρνηση παρά την δέσμευσή της, στις προγραμματικές της δηλώσεις στην Βουλή, για σταμάτημα των διαγωνισμών πώλησης του 67% του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, φαίνεται ότι κάτω από πιέσεις που ασκούνται από μονοπωλιακούς ομίλους και τους θεσμούς (Τρόικα) φαίνεται ότι υπαναχωρεί".

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, όπως έχουν διακηρύξει μέσα από τους πολυετείς αγώνες τους, δεν πρόκειται να αποδεχθούν την πώληση του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπως και κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των λιμανιών.

SHARE:

24Media Network