Επετράπη ξανά η πρόσβαση στους δημοσιογραφους στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο

Επετράπη ξανά η πρόσβαση στους δημοσιογραφους στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο

Το απόγευμα της Κυριακής επετράπη ξανά η πρόσβαση στους δημοσιογράφους στο σημείο του δρομου που βρίσκονται οι αιτούντες άσυλο στη Λέσβο.

Από αργά το βράδυ του Σαββάτου, η Αστυνομία απέκλεισε για τους δημοσιογράφους την πρόσβαση προς το Καρα Τεπε και τον δρόμο όπου κοιμούνται επί πέντε ημέρες οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας κατά μήκος του δρόμου που οι αιτούντες άσυλο έχουν στήσει πρόχειρα παραπήγματα, έγινε χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης. Το περιστατικό κατέγραψε σε ζωντανή σύνδεση το News 24/7.

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, η πρόσβαση στους δημοσιογράφους επιτρεπόταν μόνο μέχρι την είσοδο του πεδίου βολής και όχι στον δρόμο που παραμένουν, όσοι αιτούντες ασυλο δεν έχουν μπει για την ώρα στον νέο καταυλισμό.

Τελικά, το απόγευμα επετράπη ξανά η είσοδος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Από το μεσημέρι του Σαββάτου, παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία εισόδου μεταναστών και προσφύγων στο πεδίο βολής, όπου στήνεται ένας προσωρινός, σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση, καταυλισμός, με σκηνές. Η ροή συνεχίζεται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν επιλέξει να φύγουν από τον δρόμο και να μπουν στις σκηνές. 

Πάντως, μέχρι και χθες, στις συζητήσεις μεταξύ των μεταναστών και των προσφύγων, ήταν αρκετοί αυτοί που έλεγαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να ξαναμπούν σε δομή, καθώς θεωρούν ότι θα εγκλωβιστούν.

Οι ίδιοι ζητούν να φύγουν από το νησί και την Ελλάδα, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει, σύμφωνα με την κυβέρνηση.  Μένει να φανεί το πώς θα πειστούν όσοι δεν προστίθενται να μπουν στο πεδίο βολής και το αν θα γίνει αστυνομική  επιχείρηση μεταφοράς τους. 

Τέλος, παρών στο σημείο που στήνεται ο νέος καταυλισμός, ήταν το πρωί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ερωτήθηκε για τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων, αλλά επέλεξε να μην απαντήσει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα