Λέσβος: Επεισόδια και πετροπόλεμος

Λέσβος: Επεισόδια και πετροπόλεμος
Τέταρτη ημέρα στους δρόμους πρόσφυγες και μετανάστες μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας Eurokinissi

Οι πρόσφυγες προχώρησαν σε νέες διαδηλώσεις ζητώντας να τους επιτραπεί να φύγουν από το νήσι. Εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία. Αποστολή του News 24/7 στη Λέσβο.

Επεισόδια ξέσπασαν νωρίτερα στη Λέσβο μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών όταν οι πρώτοι προχώρησαν σε ρίψεις δακρυγόνων και κροτίδων λάμψης.

Ενώ εξελισσόταν η διαμαρτυρία με τα συνθήματα και τα πλακάτ, χωρίς να έχει γίνει επαφή των αιτούντων άσυλο με τους αστυνομικούς, ο κλοιός των ΜΑΤ άνοιξε και πέρασαν μέσα στο πλήθος άνδρες της ΟΠΚΕ και της ασφάλειας. Κατευθύνθηκαν προς τις σκηνές, καθώς φαινόταν ότι έψαχναν να προσαγάγουν κάποια άτομα. Ενώ έφτασαν ανάμεσα στον κόσμο, προκλήθηκε ένταση και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βομβίδων κρότου λάμψης. Στη συνέχεια, έσπευσαν και τα ΜΑΤ τα οποία έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Όπως φαίνεται και στη ζωντανή μετάδοση του News 24/7 μια γυναίκα τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ η ατμόσφαιρα αυτήν την ώρα στους δρόμους έξω από τη Μόρια, όπου διαμένουν οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το ΚΥΤ, είναι αποπνικτική.

Δείτε τη ζωντανή μετάδοση του News 24/7 που δείχνει την έναρξη των επεισοδίων:

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι πρόσφυγες προχώρησαν σε νέες διαδηλώσεις, ζητώντας να τους επιτραπεί να φύγουν από το νησί.

Η γυναίκα που τραυματίστηκε κατά τις διαμαρτυρίες των μεταναστών στη Λέσβο News 24/7

Περίπου στις 10.30 το πρωί, σημειώθηκε εστία πυρκαγιάς σε καλαμιώνα, δίπλα σχεδόν στο μπλόκο της Αστυνομίας το οποίο δεν επιτρέπει στους διαδηλωτές να κινηθούν προς την πόλη. Η φωτιά σβήστηκε με ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα, αφού η πρόσβαση οχημάτων δεν ήταν δυνατή.

News247.gr

Προχωρούν οι ετοιμασίες στο Πεδίο Βολής

Στο μεταξύ, με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των σκηνών στον χώρο του πεδίου βολής του Καρά Τεπέ. Σε αυτές, από αργά το απόγευμα της Παρασκευής 11/9 συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας ζητά να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο στήσιμο του καταυλισμού. Διαμαρτυρίες υπάρχουν, επίσης, και από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΥΤ, επειδή συμμετέχουν στη μεταφορά σκηνών με ελικόπτερα και στο στήσιμο σκηνών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα