Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αττική. Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον σε Μαρούσι, Λιόσια

Heatwave in Athensi, Greece on June 18, 2016. /    ,    18  2016.
Heatwave in Athensi, Greece on June 18, 2016. / , 18 2016. SOOC

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης στα επίπεδα του όζοντος είχαμε τη Δευτέρα στην Αθήνα καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν για ακόμη μια μέρα τη συγκέντρωση ρύπων. Τι συστήνει το Υπουργείο Υγείας

Μπορεί από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας να αναμένεται η μείωση των τιμών του όζοντος στην ατμόσφαιρα της Αθήνας, ωστόσο το Δίκτυο Παρακολούθησης Ρύπανσης της Αθήνας κατέγραψε για ακόμη μια μέρα υψηλές τιμές πάνω από το όριο ενημέρωσης που είναι τα 180 μg/m3.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 3 το μεσημέρι στα Λιόσια η μέτρηση έδειξε 207 μg/m3 και μια ώρα νωρίτερα στο Μαρούσι η τιμή του όζοντος έφτασε τα 200 μg/m3.

Οι τιμές αυτές σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του πρώτου μίνι καύσωνα του καλοκαιριού μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Για αυτό και το Υπουργείο Υγείας συστήνει σε άτομα με με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

(Φωτογραφία: Sooc)

SHARE:

24Media Network