Αύξηση +70% στα τουριστικά πακέτα από τη Γερμανία

Αύξηση +70% στα τουριστικά πακέτα από τη Γερμανία

Θεαματικές οι κρατήσεις Γερμανών τουριστών με προορισμό τη χώρα μας. Τι δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά

Αποστολή στο Βερολίνο: Δημήτρης Μπαλής

Άκρως θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από τη γερμανική αγορά, όσον αφορά τον ελληνικό τουρισμό.

ADVERTISING

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου, οι μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί μιλούν για διψήφια αύξηση των προκρατήσεων και αυτό απομένει να επιβεβαιωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Μάλιστα, τα δεδομένα θέλουν η αύξηση των τουριστικών πακέτων από τη Γερμανία, να αγγίζει το 70%, ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό νούμερο.

Η υπουργός Τουρισμού της χώρας μας, Έλενα Κουντουρά, η οποία βρίσκεται από χθες στη Γερμανία, ήδη πραγματοποιεί συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κορυφαίων tour operators, μεταξύ των οποίων η  TUI και η Thomas Cook. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που παρουσιάστηκαν, δείχνουν ότι η ζήτηση για την Ελλάδα το 2017 είναι αυξημένη κατά 30%- 70%.

Αυτό, εξάλλου, δηλώνει και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας DRV, Norbert Fiebig στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο. Κατά συνέπεια οι εκτιμήσεις συγκλίνουν και αυτό είναι το θετικό.

Αύξηση +70% στα τουριστικά πακέτα από τη Γερμανία

Η υπουργός Τουρισμού στην Συνάντηση των Υπουργών (ΙΤΒ, Βερολίνο Γερμανία)

Επίσης, η υπουργός συμμετείχε  στη συνάντηση Υπουργών Στρογγυλής Τραπέζης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη στις Τοπικές Κοινότητες του Δρόμου του Μεταξιού, που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, UNWTO.

Η Έλενα Κουντουρά προανήγγειλε ότι θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, τον ερχόμενο Απρίλιο, το πρώτο διεθνές  workshop  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας  του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΕ για το  πρόγραμμα «Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού», με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Καταλήγοντας, η υπουργός Τουρισμού μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Τρυφωνόπουλο πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με τους μεγαλύτερους tour operators και εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας, για την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων και των πτητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, την επιπλέον επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την  ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την προώθηση θεματικών τουριστικών προϊόντων και την περαιτέρω ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού.

SHARE:

24Media Network