Χαρδαλιάς για φωτιές: “Δεν μιλάμε για κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματική απειλή”

Χαρδαλιάς για φωτιές: “Δεν μιλάμε για κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματική απειλή”
O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς Eurokinissi

"Η κλιματική αλλαγή δημιουργεί νέα δεδομένα" τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις φωτιές στην χώρα έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλίας μιλώντας στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του STAR, τόνισε πως οι τελευταίες μέρες είναι “δύσκολες”, αφού σήμερα, Κυριακή, υπήρχαν 60 πυρκαγιές στην χώρα, ενώ συνολικά μέσα σε δύο ημέρες ο αριθμός των πυρκαγιών ήταν 116.

Ο υφυπουργός θέλοντας να δείξει πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση σχετικά με την κλιματική αλλαγή, σύγκρινε τον αριθμό των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην χώρα με τα προηγούμενα χρόνια.

“Η κλιματική αλλαγή δημιουργεί νέα δεδομένα, χαρακτηριστικά τον Ιούλιο είχαμε 1584 φωτιές, 953 είχαμε το 2019. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επικαιροποιήσουμε τον σχεδιασμό μας, αφού δεν μιλάμε για κλιματική αλλαγή πλέον, μιλάμε για κλιματική απειλή”, είπε ο Νίκος Χαρδαλίας.

“Η Ρόδος, ο Έβρος μας απασχολούν, με τη μεγαλύτερη φωτιά αυτή τη στιγμή στη Ρόδο, που όλος ο κρατικός μηχανισμός δίνει τη δική του μάχη. Υπήρξε ανάγκη να ρίξουμε νερό με τα εναέρια μέσα για να σώσουμε κάποιες περιοχές και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσουν τα καλώδια της ΔΕΗ και να προκληθεί black out! Τα συνεργεία κάνουν τεράστια προσπάθεια αποκατάστασης και πιστεύουμε σύντομα να έχει ρεύμα ένα πολύ μεγάλο μέρος του νησιού”, είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version