Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΔΕΗ

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΔΕΗ

Έξω από τα γραφεία διοίκησης της ΔΕΗ βρίσκεται το πρωί της Τρίτης το ΠΑΜΕ, διαμαρτυρομενο για τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος.

Από τις 8.00 το πρωί, περίπου 250 μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Αφού απέκλεισαν την είσοδο, επιτρέποντας ωστόσο την είσοδό στους υπαλλήλους, ύψωσαν πανό, στο οποίο έγραφαν: «Όχι στις αυξήσεις τιμολογίων-Στις διακοπές ρεύματος-Στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τις απολύσεις». Ζήτησαν συνάντηση με τη διοίκηση, η οποία ωστόσο πάρα τις αρχικές διαβεβαιώσεις, δεν τους δέχτηκε.

ADVERTISING

Όπως δήλωσε ο Ηλίας Μαστρολέων, μέλος του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική της απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει σε αυξήσεις από 16.4% ως 19.4% ανάλογα το ύψος της κατανάλωσης ενώ καταργεί το 10% για τους συνεπείς πελάτες. Θέλουμε να δηλώσουμε να μην τολμήσει η ΔΕΗ να βγάλει νέες εντολές διακοπής σε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους ενώ αφήνει στο απυρόβλητο μεγαλοοφειλέτες. Σήμερα ήταν το πρώτο προειδοποιητικό βήμα».

Συγκεκριμένα, στη σημερινή του κινητοποίηση το ΠΑΜΕ καταγγέλλει:

«Αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος από 16,4% έως 19,4%, ανάλογα με την κλίμακα κατανάλωσης την ώρα που την τελευταία δεκαετία, στο πλαίσιο πάντα της πολιτικής της «απελευθέρωσης», που ακολούθησαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, τα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί ήδη κατά 150%! Σε αυτά έρχονται τώρα να προστεθούν και οι νέες αυξήσεις.

  • Μείωση της έκπτωσης συνέπειας που κάνει η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες της, από το 10% στο 5%. Όπως και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση από το 15% στο 10%.
  • Επιβολή «ρήτρας ρύπων» εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η οποία θα επιβαρύνει πρόσθετα τα τιμολόγια.
  • Χιλιάδες απολύσεις με τη μορφή της «εθελούσιας εξόδου» και υλοποίηση του σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων.»
Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΔΕΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε ισχύ τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ - Αναλυτικά οι τιμές

Χατζηδάκης: Δίκαιη η νέα τιμολογιακή πολίτικη της ΔΕΗ

SHARE:

24Media Network