Διάσωση 116 μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο

Διάσωση 116 μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο
Σκάφος του Λιμενικού. Φωτογραφία αρχείου. Eurokinissi

Τρία διαφορετικά περιστατικά στο Αιγαίο τα ξημερώματα αντιμετώπισαν με επιτυχία οι λιμενικές αρχές διασώζοντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη διάσωση και περισυλλογή 116 μεταναστών και προσφύγων σε τρία διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν στο Αιγαίο, προχώρησε τα ξημερώματα το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή, δύο ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με 27 μετανάστες και πρόσφυγες. Το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωσή τους και τους μετέφερε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μηχανοκίνητη λέμβο με 42 μετανάστες και πρόσφυγες εντόπισε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, περιπολικό σκάφος του λιμενικού. Οι μετανάστες και πρόσφυγες περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο Φαρμακονήσι.

Εξάλλου, στον εντοπισμό και τη διάσωση 47 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΟ» της Σάμου προχώρησε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού. Οι μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Βαθύ της Σάμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα