Δικηγόρος των καναλαρχών φέρεται ο σύντροφος της παραιτηθείσας αντιπροέδρου του ΣτΕ

Δικηγόρος των καναλαρχών φέρεται ο σύντροφος της παραιτηθείσας αντιπροέδρου του ΣτΕ

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία παραιτήθηκε από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, φέρεται να είχε ζητήσει την εξαίρεση της από παλαιότερη συνεδρίαση του Συμβουλίου, καθώς ο σύντροφος της είναι συνέταιρος σε δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την ΕΙΤΣΕΕ

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μία εκ των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ που παραιτήθηκαν χθες από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, κατήγγειλε την Ένωση ότι στην ανακοίνωση της για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών υιοθέτησε πλήρως την προηγηθείσα ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ Νικ.Σακελλαρίου και άρα μετετράπη “σε γραφείο τύπου του προέδρου του ΣτΕ.

Η Σακελλαροπούλου όμως σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ζήτησε η ίδια την εξαίρεση της από παλαιότερη συνεδρίαση του ΣτΕ, που συζητούσε τις προσφυγές κατά του διαγωνισμού, καθώς ο σύντροφος της δικηγόρος Παύλος Κοτσώνης είναι συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Pappas & Associates των Βρυξελλών, το οποίο φέρεται να είχε αναλάβει την προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά του νόμου Παππά.

Η αντιπρόεδρος δηλαδή εφέρετο κατά τις πληροφορίες αυτές να αναγνώριζε η ίδια ότι υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων, για αυτό και ζήτησε την εξαίρεση της.

Στη συνέχεια όμως, όπως είναι γνωστό, χθες υπέβαλε την παραίτηση της, για ένα διαδικασικό λόγο, αλλά η κίνηση αυτή ερμηνεύθηκε ως στήριξη των απόψεων κατά του διαγωνισμού.

Μετά την παραίτηση της κ.Σακελλαροπούλου και του έτερου αντιπροέδρου Χρήστου Ράμμου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με ανακοίνωση του είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση.

“Εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν.

Η σημερινή παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες μας. Ανησυχίες που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του. Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για τη Νέα Δημοκρατία να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης”, είχε υποστηρίξει ειδικότερα ο κ.Κουμουτσάκος.

«Το ποιος επιχειρεί να παρέμβει στην Δικαιοσύνη είναι προφανές», είχε απαντήσει το Μαξίμου στον κ.Κουμουτσάκο.

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σχολίασε ότι η «ακαριαία αντίδραση» της Νέας Δημοκρατίας για την εν λόγω εξέλιξη, αλλά και «τα όσα ανέφερε εχθές στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι η κ.Σακελλαροπούλου και ο Χρήστος Ράμμος στις παραιτήσεις τους ανέφεραν ότι το Δ.Σ. της Ένωσης του ΣτΕ αποδοκίμασε ως ψευδή «όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο με βάση, όχι την δική της αντίληψη για τα πράγματα, αλλά την ανακοίνωση του πρόεδρου του δικαστηρίου, μετατρέποντας ουσιαστικά την Ένωση, για πρώτη φορά, σε γραφείο Τύπου του προέδρου του δικαστηρίου».

Οι δύο ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί προσέθεταν ότι αυτό συνέβη, «ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο τον έντυπο όσο και τον ηλεκτρονικό Τύπο κατέκλυζαν δημοσιεύματα που με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αναφέρονταν όχι πάντα με τα καλύτερα λόγια στην εν γένει λειτουργία του συνόλου του δικαστηρίου και στο ρόλο των δικαστών, το Δ.Σ. τηρούσε αιδήμονα σιγή».

H συνεδρίαση του ΣτΕ στις 30 Σεπτεμβρίου είχε διακοπεί μετά από μία ώρα λόγω διαφωνιών μεταξύ των μελών της Ολομέλειας.

Σύμφωνα με πηγές, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νικ. Σακελλαρίου στην αρχή της διάσκεψης, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της υπόθεσης για τη χορήγηση των αδειών. Ο πρόλογος αυτός θεωρήθηκε από μέλη ως προσπάθεια να προκαταλάβει την κρίση των δικαστών.

Η αντιπαράθεση που ακολούθησε φαίνεται πως οδήγησε στη λήξη της διάσκεψης πριν καλά καλά ξεκινήσει.

“Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών”, ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου του ΣτΕ μετά την ματαίωση. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε στη συνέχεια η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ και για αυτό η κ.Σακελλαροπούλου και ο κ.Ράμμος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, αφήνοντας όπως προαναφέρθηκε αιχμές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα