Δημοσκόπηση Marc: Δημοφιλέστερος Έλληνας ο Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας
Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας EUROKINISSI

Από τη δημοσκόπηση της Mac προκύπτει πως ο αυτή τη στιγμή ο δημοφιλέστερος Έλληνας στη χώρα μας είναι ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η Marc για λογαριασμό του Alpha, σχετικά με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και θέματα που αφορούν την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, αλλά και τα μέτρα της πολιτείας. 

Από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προκύπτει πως ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο δημοφιλέστερος Έλληνας αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, με το 94,6% των ερωτηθέντων να απαντούν πως έχουν θετική ή μάλλον θετική άποψη για τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας. 

Παράλληλα, το 84,3% των ερωτηθέντων έχουν θετική άποψη ή μάλλον θετική για τον Νίκο Χαρδαλιά, ενώ το 66,7% των ερωτηθέντων παρακολουθούν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας στις 18:00 σε αντίθεση με το 6,2% που δεν την παρακολουθεί ποτέ.

Επίσης, το 90,2% δηλώνει πως δεν θα πάει στην εκκλησία, το 6,8% θα πάει στην εκκλησία, αλλά μόνος του. Μόλις 3% τονίζει ότι παρά τις απαγορεύσεις θα πάει στον επιτάφιο ή την Ανάσταση. Αναφορικά με τις ημέρες του Πάσχα, το 91,6% πολιτών απαντά πως θα παραμείνει στο σπίτι και μόνο το 6% θα έχει στο σπίτι με συγγενείς.

Στα πολιτικά της δημοσκόπησης, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται στο 23,3% καθώς το 43,6% (αν είχαμε εκλογές αύριο) θα ψήφιζε ΝΔ, έναντι ενός ποσοστού 20,3% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που προήλθαν από ερωτήσεις σε 1.020 νοικοκυριά, το 63,1% των πολιτών θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το το 19,1% καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, το 17,8% των ερωτηθέντων δεν θέλησαν να απαντήσουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σωτήρης Τσιόδρας, Νίκος Χαρδαλιάς, Δημοσκοπήσεις, Κορονοϊός, Covid-19, Μητσοτάκης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία, Εκκλησία
SHARE: