Δίωξη για τα απειλητικά sms στους ΑΝΕΛ

Δίωξη για τα απειλητικά sms στους ΑΝΕΛ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο κατηγορούμενος για κακούργημα οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη αναφορικά με την υπόθεση που αποκάλυψε το News 24/7.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 63χρονου που κατηγορείται -ύστερα από αποκαλύψεις του News 24/7-ότι έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και ανεξάρτητους να μην ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Το αδίκημα που αντιμετωπίζει είναι αυτό της απόπειρας βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης της Βουλής, για το οποίο αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή την Πέμπτη. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε μπροστά στο δικαστικό λειτουργό αμέσως μετά την άσκηση δίωξης, χωρίς ωστόσο συνήγορο υπεράσπισης και ζήτησε να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έστειλε μήνυμα σε βουλευτή και συγκεκριμένα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. “Με τρέχουν γιατί έστειλα μήνυμα στην Παπακώστα να μην τολμήσει να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών” είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως η αποκάλυψη του News24/7 οδήγησε στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τα μηνύματα που αποστέλλονταν σε βουλευτές των ΑΝΕΛ προκειμένου να μην υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την έρευνα διάταξη η Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για να  εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα