Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Οι ποινές που προβλέπονται για τους δράστες

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Οι ποινές που προβλέπονται για τους δράστες
Στιγμιότυπο από το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Stringer / SOOC

Σε δύο κατηγορίες θα χωριστούν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Νέα στοιχεία οδηγούν τις αρχές στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων.

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, εναντίον του 19χρονου Άλκη και της παρέας του. Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει αρκετούς από τους δράστες, έχουν βρει τα όπλα του εγκλήματος, με ολοένα και περισσότερα στοιχεία να φτάνουν στα χέρια της αστυνομίας.

Όταν συλληφθούν, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές ποινές, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega.

Ο δικηγόρος υποστήριξε πως όσοι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες, σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη: Σε αυτούς που θα κατηγορηθούν για δολοφονία από πρόθεση και σε αυτούς που θα κατηγορηθούν για συναυτουργία.

“Αν είναι 2-3 αυτοί που επέφεραν τον θάνατο με πρόθεση, αυτοί θα τιμωρηθούν με ισόβια αρχική ποινή. Όσοι άλλοι είναι για συνέργεια είναι μέχρι 15 χρόνια. Η εγκληματική οργάνωση με νομική έννοια είναι αυστηρός όρος. Πρόκειται για μία οργάνωση ανθρώπων με ιεραρχική δομή κι έχει σκοπό να διαπράττει κακουργήματα, ληστείες, κλοπές, ξυλοδαρμούς και απόπειρες ανθρωποκτονίας. Εάν είναι εγκληματική οργάνωση με κατανεμημένους ρόλους για να διαπράττουν αδικήματα, θα το αναδείξει η έρευνα της αστυνομίας”, υποστήριξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

“Υπάρχουν πολλά καλά παιδιά στις οργανώσεις, αλλά έχουν εισχωρήσει άνθρωποι με εγκληματικές ροπές που επηρεάζουν τα νεότερα παιδιά και βλέπουμε συχνά εγκληματικές συμπεριφορές, που παραβιάζουν σοβαρά άρθρα του ποινικού κώδικα σε βαθμό κακουργήματος. Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι σημερινά, είναι χθεσινά και διαχρονικά. Αυτή η βία δεν είναι κάτι που δημιουργείται ξαφνικά, καλλιεργείται και μεταξύ των φιλάθλων. Οι διοικήσεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μόνες τους, όσο ισχυρές κι αν είναι”, συνέχισε ο δικηγόρος.

Κινητό, όπλα και DNA οδηγούν τις αρχές στους δράστες

Η αστυνομία έχει εντοπίσει τα δακτυλικά αποτυπώματα του 23χρονου συλληφθέντα που φέρεται να πήρε μέρος στη δολοφονική επίθεση πάνω στο μαχαίρι τύπου “Καράμπιτ”, το οποίο βρέθηκε δίπλα σε κάδο στον τόπο του εγκλήματος. Το μαχαίρι έχει ίχνη του, ενώ υπάρχουν και αποτυπώματα άλλων ατόμων.

Σύμφωνα με το Makthes, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους και ένα ρόπαλο, το οποίο επίσης έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα του 23χρονου, αλλά και το DNA ενός εκ των θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης.

Στο σημείο πάντως εντοπίστηκε κι άλλο ένα φονικό αντικείμενο. Πρόκειται για ένα μαχαίρι και συγκεκριμένα μια ματσέτα, που εθεάθη από οδοκαθαριστή στην άκρη του δρόμου, πίσω από τη δεξιά ρόδα ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου, μερικά μόλις μέτρα από το σημείο του άγριου φόνου. Η αστυνομία εξετάζει το αντικείμενο για να διαπιστωθεί αν σχετίζεται με το περιστατικό.

Ωστόσο, “κλειδί” για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ατόμων είναι τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου που αποκαλύπτουν με ποιους επικοινώνησε πριν αλλά και μετά την επίθεση. Οι αρχές έχουν στα χέρια τους υλικό από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων που αποκαλύπτει με ποιους μίλησε ο 23χρονος και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως είχε επικοινωνία με ορισμένα από τα 10-15 άτομα που πήραν μέρος στη δολοφονική επίθεση.

Απολογείται τη Δευτέρα ο 23χρονος

Ο 23χρονος συλληφθείς θα απολογηθεί τη Δευτέρα (07/02) για την υπόθεση του φόνου του 19χρονου Άλκη, με τις κατηγορίες ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, επίθεση με τις επιβαρυντικές του αθλητικού νόμου, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς έχει ποινικό παρελθόν και εκκρεμεί δίκη από το 2019 για μια επίθεση “καρμπόν” που είχε κάνει εναντίον οπαδών άλλης ομάδας, ενώ φέρεται να είχε συμμετάσχει και στα άγρια επεισόδια του 2017, στον Βόλο, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα