12χρονη σε ληστές: Μην κάνετε κακό στη μαμά μου

Το σπίτι στην Πεύκη όπου εισέβαλλαν τα ξημερώματα της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου 2014, η συμμορία με το σίδερο, και επιτέθηκαν στην οικογένεια που μένει εκεί. 
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Το σπίτι στην Πεύκη όπου εισέβαλλαν τα ξημερώματα της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου 2014, η συμμορία με το σίδερο, και επιτέθηκαν στην οικογένεια που μένει εκεί. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Ο εφιάλτης μιας οικογένειας στα χέρια μασκοφόρων εισβολέων. Το προφίλ των ληστών με το σίδερο

"Ο μεγάλος μου φόβος ήταν για το παιδί μου, για την 12χρονη κόρη μου. Απείλησαν ότι θα κάνουν κακό στο παιδί μου. Μας έδεσαν και η κόρη μου έκλαιγε παρακαλώντας τους "μην κάνετε κακό στην μαμά μου" γιατί με χτύπησαν μια-δυο φορές". Τον εφιάλτη αυτό που έζησε για μιάμιση ώρα η 12χρονη κόρη της και μια φιλοξενούμενη φίλη της στο έλεος των μασκοφόρων ληστών, οι οποίοι την απείλησαν με ηλεκτρικό σίδερο για να αποκαλύψει που βρίσκονται χρήματα και κοσμήματα, περιέγραψε η 45χρονη ιδιοκτήτρια μονοκατοικίας στη περιοχή της Πέύκης. Οι πέντε μασκοφόροι που μετείχαν στην εισβολή έδρασαν με τη μέθοδο μιας από τις πιο σκληρές και βίαιες σπείρες κακοποιών, "τους ληστές με το σίδερο", όπως αποκαλούνται, που τον τελευταίο χρόνο έχουν προκαλέσει πανικό σε περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, οι ληστές με το σίδερο, κατά πάσα πιθανότητα είναι Γεωργιανοί και δεν διστάζουν να βασανίσουν απάνθρωπα, να χτυπήσουν και το χειρότερο να κάψουν με ηλεκτρικό σίδερο τα θύματά τους. Η δράση της συμμορίας ξεκίνησε  τον Φεβρουάριο και έχουν ήδη εξακριβωθεί άλλες δύο επιθέσεις της. Αν και στο μεσοδιάστημα συνελήφθη ένας Γεωργιανός- μέλος της συμμορίας, οι υπόλοιποι συνέχισαν τη δράση τους με την ίδια αγριότητα. Ο σκληρός πυρήνας της συγκροτείται από τουλάχιστον 5 ληστές ενώ βασικό ρόλο στα βασανιστήρια με το σίδερο παίζει ένας από αυτούς. Οι περιγραφές για ένα σωματώδες άτομο συγκλίνουν και ένα από τα θύματα τον χαρακτήρισε στην κατάθεσή του "σαδιστή" ο οποίος δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα.

Τα μέλη της συμμορίας επιλέγουν μονοκατοικίες σε ακριβά προάστια και έχουν χτυπήσει στη Φιλοθέη, στους Θρακομακεδόνες ενώ η ακτίνα δράσης τους έχει επεκταθεί και στη Βούλα.

Η χθεσινή εισβολή μασκοφόρων τη μονοκατοικία της Πεύκης, αν και έχει πολλά κοινά στοιχεία με τις άλλες επιθέσεις, δεν έχει εξακριβωθεί απολύτως αν πρόκειται για επίθεση της μητρικής συμμορίας ή για επίθεση μιμητών που αντιγράφουν τις βίαιες μεθόδους της.

SHARE: