Αθώα η Μαίρη Βαβαγιάννη

Αθώα η Μαίρη Βαβαγιάννη
Δίκη της Πανεπιστημιακού Μαίρης Μαυρή-Βαβαγιάννη, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Παρών στη δίκη ο μηνυτής της, Ηλ. Κασιδιάρης, ο οποίος κατέθεσε ότι δεν επιθυμεί τη συνέχιση της δίωξης της Πανεπιστημιακού

Αθώα, λογω μη συγκρότησης της αντικειμενικής υπόστασης των αδικημάτων, κρίθηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μαίρη Μαυρή – Βαβαγιάννη, η οποία κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από μήνυση του νυν βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρη.

Δεκάδες συνάδελφοι της ξέσπασαν σε χειροκροτήματα με το άκουσμα της ετυμηγορίας του Ι’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, για μία ιστορία που διαρκεί περισσότερο από εννέα χρόνια. Παρών στο δικαστήριο ήταν και ο Ηλίας Κασιδιάρης, που είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της για τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πανεπιστημιακός δήλωσε: “Μετά από εννέα  χρόνια, ήρθε μία νίκη ενάντια σε αυτούς που προτρέπουν τον κόσμο να μην ασχολείται με τα κοινά και να μην καταγγέλλει αυτά που βλέπει. Δεν είναι προσωπική αλλα για όλους”.

Η Μαίρη Μαυρή-Βαβαγιάννη ήταν η αυτόπτης μάρτυρας που κατεθεσε στη δίκη για την επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη σε βάρος φοιτητή τον Οκτώβριο του 2007, με την ολοκλήρωση της οποίας ο τότε κατηγορούμενος Ηλ. Κασιδιάρης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, λόγω αμφιβολιών. Σήμερα η πανεπιστημιακός βρέθηκε στο εδώλιο καθώς είχε κρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών της επίθεσης στην Πανεπιστημιούπολη το 2007, μέσω του οποίου εντοπίστηκε ως ιδιοκτήτης του ο αργότερα βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο τελευταίος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της δίωξης της. “Δικαιώθηκα στο δικαστήριο. Δεν γνωρίζω αν η ίδια είχε δόλο για την προσβολή της υπόληψής μου” υποστήριξε ο Ηλ. Κασιδιάρης και πρόσθεσε: “Δεν επιθυμώ την καταδίκη πόσο μάλλον μιας γυναίκας και ηλικιωμένης”.

Νίκος Κωνσταντόπουλος ( υπεράσπιση): Για την υπόθεση της επίθεσης δεν ανέφερε το όνομά σας, αλλά έναν αριθμό αυτοκινήτου. Ειχε υποχρέωση να το πει;

Μάρτυρας: Αν είπε την αληθεια, είχε υποχρεωση να το πει.

Κατά τη διαδικασία, κατέθεσαν περίπου δέκα μάρτυρες μεταξύ των οποίων συνάδελφοι της, καθηγητές πανεπιστημίου, ενώ και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε η Μαίρη Μαυρή – Βαβαγιάννη να κριθεί αθώα, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τη βάραιναν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα