Δίκη Μάριου: “Πού είναι το παιδί μου;” – Η κατάθεση της μητέρας και η έκκληση να βρεθεί το άψυχο σώμα του

Δίκη Μάριου: “Πού είναι το παιδί μου;” – Η κατάθεση της μητέρας και η έκκληση να βρεθεί το άψυχο σώμα του

Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου κατέθεσε στη δίκη για τη δολοφονία του γιου της, το 2012. "Πού είναι το παιδί μου;", φώναξε στο δικαστήριο, ζητώντας να μάθει που βρίσκεται το άψυχο σώμα του παιδιού της.

Κατάθεση – χείμαρρο για τον άδικο χαμό του Μάριου Παπαγεωργίου και την ανάγκη της να μάθει που βρίσκεται η σορός του, προχώρησε η μητέρα του ενώπιον του Μικτού Εφετείου Αθήνας. Η άτυχη γυναίκα εξιστόρησε πως εμπιστεύθηκε «το φίδι» -όπως χαρακτήρισε το βασικό κατηγορούμενο-  όμως αντί στο πρόσωπό του να βρει έναν έμπιστο φίλο, βρήκε «το δολοφόνο του παιδιού μου».

Από νωρίς το πρωί η δικαστική αίθουσα είχε γεμίσει, όπως κάθε φορά, από συγγενείς και φίλους του άτυχου νέου, η ιστορία του οποίου αποτέλεσε βασικό θέμα και των εκπομπών της Αγγελικής Νικολούλη.

Με τη φωνή της συχνά να σπάει και με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του θύματος, Βαρβάρα Θεοδωράκη, ήταν η πρώτη που κατέθεσε για την εξαφάνιση του Μάριου, την 9η Αυγούστου 2012, και το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τους απαγωγείς, που απαίτησαν, σύμφωνα με την κατάθεσή της, 620.000 ευρώ. Η ίδια φάνηκε βέβαιη ότι το παιδί της είχε εξ αρχής χαθεί. «Πιστεύω ότι έβαλαν το παιδί νεκρό στο πορτ παγκάζ. Ζητούσα να του μιλήσω και μου έλεγαν “είναι μακριά”. Με πίεζαν να μαζέψω τα χρήματα. Ήξεραν την περιουσιακή μου κατάσταση», υποστήριξε προσθέτοντας πως ο «εγκέφαλος» ήταν ο 73χρονος που θεωρούσε επιστήθιο φίλο της: «είπε ότι ήταν πράκτορας της CIA και είχε υψηλές γνωριμίες. Έδειχνε άνθρωπος με κύρος δεν φαινόταν φίδι… Μετά έμαθα ότι δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση και ζούσε από τις λαμογιές». Μάλιστα, σε άλλο σημείο είπε: «Στον μόνο που είχα εμπιστοσύνη ήταν ο δολοφόνος…Θεωρούσα ότι έχω ειδοποιήσει την αστυνομία ειδοποιώντας το δολοφόνο».

Πού είναι το παιδί μου;

Η τραγική μητέρα ζήτησε ακόμα και από τους δικαστές, σε μία στιγμή βαθιά συναισθηματικής φόρτισης, ότι κύριο μέλημά της είναι να μάθει που βρίσκεται το άψυχο σώμα του παιδιού της. «Να μου πείτε , σας παρακαλώ, που βρίσκονται τα κόκαλα του παιδιού μου , να πηγαίνω να του μιλάω …» υποστήριξε.

Δεν είναι τυχαίο πάντως πως και το προεδρείο του δικαστηρίου επεσήμανε από την αρχή το ζήτημα αυτό. Η πρόεδρος απευθυνόμενη στους κατηγορούμενος είπε κατά την έναρξη της διαδικασίας: «Ακολουθήσατε μια γραμμή στο πρωτόδικο δικαστήριο και ήταν καταδικαστική. Έχετε άλλη μια ευκαιρία να μιλήσετε , ίσως είναι η τελευταία. Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους».

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως ο 73χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια, η σύζυγος του σε κάθειρξη 18ετών, ενωπ οι υπόλοιποι κατηγοεούμενοι σε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών. Η δίκη διέκοψε για την 15η Οκτωβρίου λόγω στάσης των δικαστικών υπαλλήλων μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα