Νοθευμένα καύσιμα παρακρατούσαν το ΦΠΑ

Νοθευμένα καύσιμα παρακρατούσαν το ΦΠΑ

Οι πρώτες δικογραφίες από την Οικονομική Αστυνομία ήδη σχηματίζονται. Κατηγορούμενοι είναι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων για τη μη απόδοση του ΦΠΑ αλλά και για λαθρεμπορία

Η Οικονομική Αστυνομία βγήκε παγανιά και σχηματίζονται οι πρώτες δικογραφίες, σε βάρος ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων για τη μη απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και για λαθρεμπορία καυσίμων.

Πιο συγκεκριμένα, σχηματίζονται δύο δικογραφίες από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας σε βάρος δύο ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων για τη μη απόδοση του ΦΠΑ αλλά και λαθρεμπορία καυσίμων.

Είχαν προϋπάρξει καταγγελίες και έτσι συνεργεία ελεγκτών του υπουργείου Ανάπτυξης προέβησαν σε αστυνομική έρευνα για τη βεβαίωση ποινικών παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας και του τελωνειακού κώδικα, σε συγκεκριμένα πρατήρια υγρών καυσίμων στην περιοχή της Πάτρας και την Μανωλάδας Ηλείας.

Οπότε και διαπιστώθηκε:

Σε πρατήριο επί της Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, πλησίον της εισόδου της πόλης της Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε αποδώσει το Φ.Π.Α., ύψους 16.500 Ευρώ, που αφορούσε την 1η περιοδική δήλωση του 2011, κατά παράβαση του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ν.2859/2000).

Σε πρατήριο της περιοχής Μανωλάδας Ηλείας διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου των παραστατικών στοιχείων του έτους 2011 και της ογκομέτρησης των δεξαμενών καυσίμων διαφορά 16.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης, που συνιστά παράβαση των διατάξεων για τη λαθρεμπορία καυσίμων του Τελωνειακού Κώδικα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα