Δολοφονία Άλκη: Ραγδαίες εξελίξεις – Στους οκτώ οι συλληφθέντες

Δολοφονία Άλκη: Ραγδαίες εξελίξεις – Στους οκτώ οι συλληφθέντες
Εικόνα από το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη eurokinissi

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Εκδόθηκαν συνολικά 10 εντάλματα σύλληψης την Κυριακή, με οκτώ εκ των εμπλεκομένων να είναι ήδη στα χέρια των αρχών.

Σε συλλήψεις οκτώ εμπλεκόμενων στη δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές την Κυριακή (06/02) στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σήμερα εκδόθηκαν συνολικά δέκα εντάλματα σύλληψης και εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη οκτώ εκ των εμπλεκομένων.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Δευτέρα (07/02) απολογείται ο 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα την Κυριακή (06/02) την σύλληψη τεσσάρων ατόμων και έπειτα τη σύλληψη ακόμη δύο ατόμων. Στη νεότερη ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, που εκδόθηκε νωρίτερα από την Υπηρεσία μας, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο ακόμη Εντάλματα σύλληψης.

Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου, που έλαβε χώρα στην περιοχή Χαριλάου, την 01-02-2022.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση”.

Θεοδωρικάκος: Δικαιοσύνη μέχρι το τέλος

Σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είπε:

“Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό”.

Απολογείται τη Δευτέρα ο 23χρονος

Απολογείται τη Δευτέρα (07/02) ο 23χρονος συλληφθείς για την υπόθεση του φόνου του 19χρονου Άλκη, για ανθρωποκτονία από κοινού και κατά συρροή, επίθεση με τις επιβαρυντικές του αθλητικού νόμου, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε την προηγούμενη βδομάδα στα δικαστήρια και καταδικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου σε τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή για τις κατηγορίες της λειτουργίας λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή μέσων επίθεσης, κατοχή κροτίδων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς έχει ποινικό παρελθόν και εκκρεμεί δίκη από το 2019 για μια επίθεση “καρμπόν” που είχε κάνει εναντίον οπαδών άλλης ομάδας, ενώ φέρεται να είχε συμμετάσχει και στα άγρια επεισόδια του 2017, στον Βόλο, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο 23χρονος που αρχικά τηρούσε άκαμπτη στάση αρνούμενος τα πάντα, παραδέχεται τώρα ότι βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου. Σε δήλωσή του μέσω του δικηγόρου του, Θεόδωρου Σιμόπουλου, ο ίδιος παραδέχεται ότι βρισκόταν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης, αλλά δεν δολοφόνησε ο ίδιος τον 19χρονο, ούτε ήρθε σε φυσική επαφή με τους δύο τραυματίες φίλους του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, ο 23χρονος υποστηρίζει ότι δεν κρατούσε μαχαίρι το βράδυ της δολοφονίας. Η τελική στάση που θα κρατήσει ο κατηγορούμενος αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Δευτέρα (07/02), όταν και θα απολογηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα