Εγκληματική οργάνωση διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο

Εγκληματική οργάνωση διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνες και ενδελεχείς έρευνες, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο.

Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Δημήτριος Παπαευθυμίου δήλωσε ότι “η Ελληνική Αστυνομία πέτυχε σήμερα ακόμη ένα δυνατό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα στα κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά. Έχουμε συλλάβει συνολικά 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Επιπλέον θέλω να τονίσω ότι τρία από τα μέλη της οργάνωσης είναι ήδη στη φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών που είχαν εξιχνιαστεί στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εισήγαγαν, κατείχαν, καλλιεργούσαν, αποθήκευαν, μετέφεραν και εμπορεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης). Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουμε κατασχέσει μεταξύ άλλων 5 αυτοκίνητα, 4.000 ευρώ, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, ενώ το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τη παράνομη δράση τους εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 220.000 ευρώ”.

Για την υπόθεση, ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος δήλωσε ότι “για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί, σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, 8 Έλληνες (έξι άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας από 21 έως και 54 ετών, καθώς και δύο Αλβανοί, ηλικίας 29 και 36 ετών.

Εγκληματική οργάνωση διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο

Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν επίσης ένας 30χρονος Αλβανός και δύο Έλληνες (άνδρας - γυναίκα), ηλικίας 32 και 31 ετών, οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο Έλληνες άνδρες, ηλικίας 38 και 30 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7,5 γραμμάρια κάνναβης τα οποία είχαν προμηθευτεί από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων στην εγκληματική οργάνωση σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εισαγωγής στην Ελλάδα, της μεταφοράς, της διακίνησης, της εμπορίας και της καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών, της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικά, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, της παράβασης της νομοθεσίας περί ραδιοσυχνοτήτων. Αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχαν οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες, ηλικίας 29 και 36 ετών, και οι τρεις προφυλακισμένοι δράστες”.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους έχοντας ιεραρχική δομή και σύνθεση σύμφωνα με την οποία διαφορετικά μέλη εισήγαγαν, μετέφεραν, αποθήκευαν και διακινούσαν τα ναρκωτικά.

Εγκληματική οργάνωση διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο

Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση ενέχεται σε πληθώρα περιπτώσεων εισαγωγής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών. Τα μέλη της οργάνωσης, για τις συνομιλίες τους λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις, χρησιμοποιώντας συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που άνηκαν σε τρίτα άτομα, κυρίως αλλοδαπούς και κωδικοποιημένη φρασεολογία, προκειμένου να δυσχεράνουν το αστυνομικό έργο.

Από την προανάκριση που ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακινήσει τους τελευταίους 10 μήνες τουλάχιστον 100 κιλά κάνναβης, τουλάχιστον ένα κιλό ηρωίνης, και τουλάχιστον 100 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ το παράνομο περιουσιακό τους όφελος εκτιμάται ότι ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 220.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρουμάνων διαρρηκτών με δράση που θυμίζει Ντραγκέτα και Καμόρα

Διακινούσαν κάνναβη και κοκαΐνη από και προς την Ελλάδα, αλλά και από Σκανδιναβικές χώρες

SHARE: